Сумчанка вимагає щоб дітей в поліклініці приймали окремо від дорослих

Відокремити дітей від дорослих у медичних закладах. Цього намагається добитися сумчанка Надія Мірошниченко.

Вона зверталася у Міністерство охорони здоров’я, до міської ради з вимогою організувати окремий прийом дорослих і маленьких пацієнтів у поліклініках. Також – винести за межі сімейної амбулаторії приміщення для забору аналізів. Йдеться про амбулаторію на вулиці Парковій у Сумах, де до реформування була дитяча поліклініка.

В Україні посилять покарання за перешкоджання пожежним перевіркам

“Коли я захворіла, дізналася, що в нашу дитячу лікарню, куди ми приводили дітей, а тепер – і онуків до повноліття, тепер там – і дорослі, які обслуговуються у 5, 6 амбулаторіях на Марка Вовчка. Приходимо і тут здаємо аналізи”, – розповідає вона.

Розділити дорослих і дітей у поліклініках вимагає сумчанка

Сюди – у приміщення колишньої дитячої поліклініки – переїхала частина лікарів з 5-ї лікарні та лабораторія, говорить жінка. За її словами, навіть у вівторок і четвер, у день здорової дитини, коли мами приводять дітей, біля кабінетів стоять ті, хто не знає свого діагнозу.

Мами, які привели дітей до поліклініки, теж висловили свою думку.

“Дитячий прийом має бути окремо. Дорослі можуть бути з інфекціями чи ще з чимось. Тобто, я – проти. А діватися нікуди”, – каже пацієнтка Тетяна Лебединська.

Пані Анна має інший погляд. “Чому має заважати, якщо я записалася на прийом, прийшла на певний час. Ні, мені дорослі не заважають. Я йду здавати аналізи, а дитина – на щеплення в окремий кабінет”, – каже вона.

Розділити дорослих і дітей у поліклініках вимагає сумчанка

Амбулаторія на Парковій належить центру медико-санітарної допомоги №2. Він розміщується на Привокзальній, і тут теж приймають і дітей, і дорослих.

У Сумах ДТП по вул.Героїв Крут

Пацієнтка центру Владислава Максьома теж вважає, що краще розділити дітей та дорослих. “ У деяких дітей – низький імунітет. Це недобре, що всі – разом”, – говорить вона.

Розділити дорослих і дітей у поліклініках вимагає сумчанкаСуспільне Суми

Такої думки й пацієнт Ігор Яловський. “Дорослі контактують з усіма більше, ніж діти, а потім всі разом тут у лікарні зустрічаються”, – вважає він.

Директорка центру Ганна Івженко каже, що не бачить проблеми у спільному медичному обслуговуванні дорослих і дітей.

“Там у нас – лабораторія. Тому з 8 до 10 години приходять дорослі, а з 10 до 11 – діти. Інколи батьки хочуть прийти раніше – ніхто їм не відмовляє”, – розповідає вона.

За її словами, вони – відокремлені. “Педіатри тут спочатку приймають, а сімейні там, далі. Така стратегія реформи, що ми всі будемо оглядатися в сімейного”, – каже Ганна Івженко.

Розділити дорослих і дітей у поліклініках вимагає сумчанка

Щодо лабораторії, то керівниця міського відділу охорони здоров’я Олена Чумаченко говорить, що як такої на Парковій її немає.

“У реформі є перелік обстежень, які проводяться на первинному рівні, які повинні забезпечити центри медико-санітарної допомоги”, – каже вона.

За її словами, вони придбали аналізатор і роблять це в себе на місцях, для того, щоб хворих не ганяти по всьому місту.

“Види обстежень, які проводяться на цьому обладнанні, не потребують відокремлення”, – розповідає вона.

Авторка – Олена Рашевська suspilne

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *