Сумщина отримала “Плаквеніл” для лікування 400 тяжкохворих COVID-19

Як відомо, медики на місцях отримали єдиний протокол лікування хворих коронавірусом, які потрапляють до медустанов в середньотяжкому і тяжкому станах. У нього включені різні схеми лікування хворих – комбінації з протималярійних, противірусних препаратів, імунодепресантів, ліків від ВІЛ-інфекції та ін. Чи є вони в наших лікарнях, з огляду на те, що COVID-19 обіцяють лікувати безкоштовно?

На Сумщині будуть відновлювати роботу комунальних аптек

– Так як протокол затверджений нещодавно – ми впритул займаємося пошуками цих препаратів, – повідомила  на брифінгу в ОДА головний обласний інфекціоніст Ірина Троцька. – У цьому нам активно допомагає БФ «Бізнес-місту». Деякі з ліків у нас є в наявності. А ось протималярійні препарати на фармацевтичному ринку завжди були в дефіциті. Але на сьогодні ми отримали від Міністерства охорони здоров’я розподіл – на 400 хворих нам обіцяють планомірно поставити препарат «Плаквеніл».

У Сумах в багатоквартирних будинках зграями бігають щури (відео)

Довідка 2 квітня Україна отримала від французької компанії-виробника Sanofi перші 3000 упаковок препарату «Плаквеніл» – для лікування інфікованих коронавірусів (застосовують при важких і вкрай важких формах хвороби). Діюча речовина препарату – гідроксихлорохіну сульфат. Раніше «Плаквеніл» використовували для лікування малярії, артритів різної тяжкості, при хворобах шкіри і вовчак.

Вартість 1 пачки приблизно 540 гривень. Але препарат діфіцітний.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *