Сумщина відзначає День Гідності та Свободи

Сьогодні в усіх громадах області відбуваються традиційні меморіальні заходи – молебні, покладання квітів, панахиди у церквах

Голова Сумської облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ разом із представниками обласної, міської ради та громадськості поклав квіти до Меморіалу «Героям Слава!» на міському кладовищі в Сумах, могили Героя Небесної Сотні Олексія Братушки та воїнів, які загинули, захищаючи державний суверенітет і територіальну цілісність України та до Пам’ятника Героям Небесної Сотні. Також голова облдержадміністрації взяв учать в урочистому мітингу, що відбувся у Сквері Героїв Небесної Сотні.

«Сьогодні для кожного з нас особливий день: день пам’яті, день гордості, день гідності, день, коли ми в черговий раз усвідомлюємо, що Україна − велика держава, а українці − це мирна нація, але водночас нація, яка щодня доводить, що за свою країну, свою територію боротиметься до останнього, − зазначив Дмитро Живицький. − Ми − найсильніша духом нація, яка ніколи і нікому не віддасть свою землю».

Читати також: Мешканець Сумщини обікрав університет в Києві, де працював охоронцем

Голова облдержадміністрації закликав учасників мітингу згадати події Помаранчевої революції 2004 року та віддати шану пам’яті Героям Небесної Сотні, великому братству безстрашних українців, яке заплатило у 2014 році найвищу ціну за свободу нашої держави, змінило хід її історії.

«Щоразу, прийшовши в Сквер Героїв Небесної Сотні, ми згадуємо нашого земляка − сумчанина Олексія Братушку, дякуємо його батькам за гідного сина .України. Тоді, в часи Революції Гідності, усі об’єдналися навколо ідеї збереження незалежності України. Тоді ми довели всім − і друзям і ворогам, що ми вільні творити майбутнє!».

За словами голови облдержадміністрації, обравши тоді свій шлях, українці ні на мить не сходили з нього. Ми продовжуємо відстоювати гідність і свободу, незмінність європейського вектора розвитку України та реальних досягненнях на шляху європейської інтеграції; закріпленні курсу України на вступ до НАТО.

«Ми пам’ятаємо усіх, хто боровся за Україну у різні часи, героїв, які полягли, захищаючи наше право жити у вільній демократичній країні. Ми також вклоняємося бійцям, які й нині продовжують відстоювати незалежність та суверенітет України в зоні АТО/ООС, − підкреслив Дмитро Живицький. − Я вірю, що ми переможемо, адже правда − за нами, адже ми боремося за своє».

Також сьогодні в Сумській обласній філармонії відбувається концерт до Дня Гідності та Свободи.

Усі заходи проводяться з дотриманням вимог законодавства щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у тому числі і правил відвідування закладів культури під час перебування регіону в червоній карантинній зоні.

Сумська ОДА

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *