Сумські депутати вирішили, що грошей хворим потрібно виділяти менше

Депутати Сумської міськради вирішили, що дають хворим сумчанам занадто багато грошей, і мають намір встановити ліміт на ці витрати.

Як відомо, під час затвердження бюджету Сумської ОТГ на 2020 рік, депутати міськради збільшили суму коштів, призначених на виконання виборчих програм і доручень виборців з колишніх 350 тис. грн. на депутата до 1 млн. грн. А це ні багато ні мало 42 млн. грн. Передбачається, що депутати повинні використовувати ці гроші для вирішення різноманітних проблем на своїх округах.

Замість грошей на інсуліни МОЗ побажало Сумам процвітання та успіхів (фото) [su_button url=”https://www.odindoma.sumy.ua/misto/zamist-groshej-na-insulini-moz-pobazhalo-sumam-procvitannja-ta-uspihiv-foto/” size=”4″]ЧИТАТИ[/su_button]

Здавалося б, це повинно порадувати сумчан. Однак з’ясувався один невеличкий нюанс: збільшивши суму так званих депутатських коштів майже в три рази, депутати в той же час збираються майже в десять разів зменшити граничну суму, яку вони можуть виділяти на допомогу городянам, які потрапили в складні життєві обставини (в переважній більшості випадків городяни просять допомога на дороге лікування і операції).

Таке рішення попередньо погодила на своєму засіданні 23 січня планово-бюджетна депутатська комісія міськради, а саме питання  виносилося на сесію 29 січня, де було підтримано депутатами СМР.

Йдеться про внесення змін до «Порядку використання коштів міськбюджету на виконання виборчих програм і доручень виборців». Крім коригування загальної суми (з 350 тис. на 1 млн. кожному депутату), пропонується також пункт, згідно з яким кожен депутат може витратити зі свого мільйона на надання допомоги городянам в цілому не більше 100 тис. грн., Але при цьому не більше 15 тис. грн. кожному заявнику. При тому що до сих пір депутат міг визначати розмір допомоги в кожному конкретному випадку на власний розсуд і максимальний розмір становив 50 прожиткових мінімумів. Виходячи з розміру прожиткового мінімуму, який діє з 1 січня 2020 роки (2027 грн.), це була б сума понад 100 тис. грн. тепер же депутати  знизили її майже в десять разів.

 

Ваш Шанс

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *