Сумський прикордонний загін отримав технічну допомогу від Державного департаменту США

Державна прикордонна служба України продовжує активно розвивати міжнародну співпрацю, зокрема у питаннях залучення міжнародної технічної допомоги.

Сьогодні Сумський прикордонний загін отримав міжнародну технічну допомогу в рамках Програми з питань експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) Державного департаменту США.

Програма EXBS продовжує реалізацію пілотного Проєкту зі зменшення ризиків на українсько-російській ділянці кордону, який було започатковано у відділенні інспекторів прикордонної служби «Славгород» ще у 2018 та згодом розширено на весь відділ прикордонної служби «Краснопілля» Сумського прикордонного загону.

Немає опису світлини.

Представники Програми ЕXBS передали комп’ютерне та мультимедійне обладнання для продовження зазначених ініціатив.

Читати також:  У Хмельницькому затримали крадія, якого розшукувала поліція Сумщини

Як зазначила координатор Програми EXBS Альона Куцар – міжнародна співпраця є дуже важливою, оскільки лише добре скоординоване співробітництво дозволяє ефективно протистояти викликам і загрозам на державному кордоні.

Начальник Сумського прикордонного загону полковник Микола Романчук, дякуючи міжнародним партнерам за співпрацю, зауважив, що Державна прикордонна служба, як складова сектору безпеки й оборони України, продовжує розвиватись та адекватно реагувати на існуючі виклики й загрози.

Немає опису світлини.

«Охорона державного кордону, організація пропуску через державний кордон осіб, транспортних засобів і вантажів, протидія транскордонній злочинності – одні із найважливіших напрямів розвитку прикордонного відомства. І співпраця у цьому напрямі тільки сприятиме подальшому підвищенню рівня прикордонної безпеки», – зазначив Микола Романчук.

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *