Сумський суд призначив гендиректору машинобудівного заводу 20 мільйонів гривень застави

Слідча суддя дійшла висновку, що наданий час Лук’яненко підозрюється у скоєнні злочинів обгрунтовано.

Слідча суддя Зарічного районного суду міста Суми сьогодні, 19 травня, оголосила ухвалу про обрання запобіжного заходу Володимиру Лук’яненку, якого підозрюють у скоєнні злочинів, пов’язаних із продажем готелю Сумського НВО співмешканці Володимира Лук’яненка Вікторії Грек.

Нагадуємо, що Сумською обласною прокуратурою 7 травня 2021 року повідомлено про підозру колишньому генеральному директорові підприємства за фактом невиконання рішення суду та зловживання повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364-1 та ч. 3 ст. 382 КК України).

За даними слідства, генеральний директор, зловживаючи повноваженнями, за попередньою змовою з приватним виконавцем та за співучасті службовця підприємства допустив незаконне відчуження за заниженою ціною на користь наближеної особи нежитлового приміщення готелю, що належав об’єднанню.

Читати також: На Сумщині підозрювані в резонансному злочині можуть опинитися на волі

Попри наявність значної суми заборгованості перед фізичними та юридичними особами, підтвердженої судовими рішеннями, з передбачених за укладеним договором коштів за готель в сумі 19,5 млн грн було виплачено лише 52 тис. грн в якості стягнення заборгованості з виплати заробітної плати одному працівнику товариства. Унаслідок таких злочинних дій іншим стягувачам заборгованості завдано матеріальної шкоди на загальну суму понад 20 млн грн.

Досудове слідство здійснюється Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *