Сумську прокуратуру можуть закрити на карантин через коронавірус

Сумській прокурор Андрій Жерновий не приїде до Києва на засідання кадрової комісії. Він заявив, що отримав позитивний тест на коронавірус. Комісія нині повинна з’ясувати, чи причетний Жерновий якимось чином до спроби рейдерського захоплення заводу “Сємок”. Про це розповіли представники підприємства.

Про те, що отримав позитивний тест на COVID-19, працівник Сумської обласної прокуратури заявив якраз напередодні засідання кадрової комісії з атестації прокурорів. Там з’ясовують, хто допоміг влаштувати рейдерську атаку на підприємство, яке виготовляє “Семки” та інші українські снеки. Саме А.Жерновой свого часу погодив направлення до суду клопотання слідчого Сумського СБУ про арешт заводу. Представники підприємства стверджують, що завод жодним чином не пов’язаний зі справою, яке веде Сумське управління СБУ з 2017-го року.

«Європейська солідарність» в Сумській міськраді «схудла»

Позицію колективу підтримав і Апеляційний суд Сумської області. Він скасував постанову про арешт. ДБР проводить розслідування відносно слідчого СБУ В.Прохненка і прокурора А.Жернового. Припускають, що в справі про зловживання владою та службовому підробленні можуть бути і інші, поки невстановлені фігуранти.

У відповідь на інформацію в ЗМІ про можливе закриття прокуратури області на карантин прес-секретар Наталія Науменко спростувала цю інформацію.

За її словами, у прокурора Андрія Жернового перший тест на коронавірус був негативний, зараз він на самоізоляції як контактний з хворим. Другий тест поки не здавав, про що і повідомив комісії.

society.comments

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *