Тариф на проїзд у приватному транспорті: чому у Сумах маршрутки поїдуть по 7?

У Сумському виконкомі пояснили чому вони підняли тариф на проїзд для приватних перевізників.

Сьогодні під час чергового засідання виконавчого комітету тарифи на перевезення у приватному транспорті було підвищено з 5 до 7 гривень. Востаннє цей тариф змінювався 3 роки назад, у січні 2018 року.

Ситуація в сфері пасажирських перевезень характеризується як кризова. Перевізники не можуть ефективно функціонувати, адже зростає дефіцит кадрового та фінансового потенціалу. Як зазначають приватні перевізники, проблеми загострились після підвищення урядом мінімальної заробітної плати та після введення жорстоких обмежень у зв’язку з пандемією коронавірусної інфекції.

Міський голова Олександр Лисенко зазначив, що не зважаючи на підвищення тарифу в приватному транспорті – ціна на перевезення у комунальному не зміниться! Згідно з розрахунками, вона має становити близько 7 гривень, але міська рада дофінансовує різницю з міського бюджету, щоб підтримувати комунальний транспорт. Також в цьому транспорті діють усі пільги.

Читати також: У Сумах тарифи в комунальному транспорті підніматися не будуть

За останні 5 років кількість комунального транспорту значно збільшилася. І уже до кінця березня 2021 року Суми отримають ще 9 нових тролейбусів.

На жаль, потужностей комунального підприємства не вистачає для 100% забезпечення містян необхідною кількістю транспортних засобів, а приватний транспорт знаходиться в кризовій ситуації. Пасажиропотік упав майже на 50%, водії хворіють або виїжджають на роботу за кордоном. Зараз через кризу на підприємствах перевізників на маршрути виходить лише 75% транспортних засобів.

Проїзд буде підніматися не тільки в Сумах. Уже було збільшено суму і в Глухові Сумської області, відповідні проєкти рішень є і на сайтах міст обласних центрів. Стало відомо, що після підвищення тарифів на проїзд у великих містах – у Сумах буде один із найнижчих тарифів на перевезення у приватному громадському транспорті.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *