У райцентрі на Сумщині перекривали трасу (оновлено)

Неординарна для Путивля протестна акція «За єдину громаду!» пройшла на перехресті проспекту І. Путивльського та вул. Глухівської – путивляни і жителі району висловили категоричну незгоду з поділом територій і перекрили трасу обласного значення на годину.

У Києві суд визнав символіку дивізії СС «Галичина» нацистською

27 травня в Путивлі на перехресті біля пам’ятника князю Ігорю та Ярославні, біля площі Перемоги, пройшла акція, в ході якої були перекриті головна вулиця міста і траса Суми-Глухів.  Свою акцію учасники назвали попереджувальною і спрямованою проти спроб в угоду певним політичним силам, розірвати Путивльський район на дві громади, не враховуючи при цьому інтересів і бажань людей, що живуть тут.

До акції  приєднався міський голова Путивля.  Як виявилося, розпочата акція дала свої позитивні результати: на 14 годин в Сумській ОДА вже призначено засідання комісії (яку до цього не могли зібрати два роки), на якій будуть розглянуті проблеми реформування нашого району. На комісію запрошені представники Путивльської громади і учасники акції. – пишуть “Путивльские ведомости”

Ситуацію щодо формування громад в Путивльському районі вивчатиме робоча група.  Про це голова облдержадміністрації Роман Грищенко повідомив за результатами наради з керівництвом та представниками Путивльської і Новослобідський ОТГ.

Згідно Перспективному плану формування територій громад Сумської області Рудневской, Мазовской, Мачуліщанскій, Бояро-Лежачівскій, Манухівскій сільські ради входять до складу Новослобідський ОТГ. З цим не згодні представники влади Путивльської ОТГ, які виступають за конфігурацію «один район – одна громада».

Глава облдержадміністрації, заслухавши всі точки зору, наголосив представникам місцевих органів влади, що сьогодні варто думати не тільки про території, а й про якість надання всіх необхідних послуг, які забезпечать належний рівень життя громадян.

«Реформа децентралізації передбачає, перш за все, наближення якісних адміністративних, медичних, освітніх послуг до кожного», – зазначив Роман Грищенко.

Саме тому головою облдержадміністрації було ініційовано створення робочої групи, до складу якої увійдуть представники обласних департаментів освіти і науки, охорони здоров’я, обласного управління інфраструктури, обласної ради (за згодою) та представників влади Путивльського району. Завдання робочої групи – ретельне вивчення і вирішення проблемних питань майбутнього адміністративно-територіального устрою Путивльського району в найкоротші терміни.

«Ця група повинна виїхати в Путивльський район і проінспектувати ряд об’єктів на відповідність усім вимогам Кабміну щодо формування здатних громади – наявність відповідної інфраструктури, дорожнього автосполучення, умови і якість надання освітніх і медичних послуг в Путивльський та Новослобідський ОТГ», – підкреслив Роман Грищенко.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *