У резонансному вбивстві свідка змінено кваліфікацію дій трьох підозрюваних, відтепер їм загрожує довічне позбавлення волі

Шосткинською окружною прокуратурою 11 червня 2021 року змінено кваліфікацію дій трьох підозрюваних у резонансному кримінальному провадженні.

Мова йде про вбивство свідка. Нагадуємо, що троє жителів м. Шостка займались незаконним порубом дерев. До перевезення деревини вони залучали іще одного місцевого жителя. Коли того зупинили працівники поліції, чоловік надав свідчення правоохоронцям, вказавши хто саме його найняв. Вже 27 березня 2021 року підозрювані вивезли цього чоловіка за місто, щоб переконати не співпрацювати з правоохоронцями.

Під час спілкування один із них дістав із багажника авто сокиру, якою тричі вдарив потерпілого. 37-річний чоловік помер на місці події. Тіло загиблого закопали в лісосмузі. Лише через місяць правоохоронцям вдалось встановити обставини зникнення свідка та викрити осіб, причетних до злочину.

Попередньо лише той чоловік, який наносив удар сокирою, підозрювався у вбивстві, двом іншим було інкриміновано приховування злочину. Однак за результатом слідства встановлено, що умисне вбивство свідка було сплановане заздалегідь, більш того, коли один із них наносив удари, двоє інших тримали потерпілого за руки.

Читати також: В Сумах поліція розслідує обставини виникнення звалища небезпечних відходів

Відтак дії одного з них кваліфіковано за п. 9, п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб з метою приховати інше кримінальне правопорушення) та ч. 4 ст. 246 (незаконний поруб дерев) КК України.

Двоє інших окрім зазначених статей (п. 9, п. 12 ч. 2 ст. 115 та ч. 4 ст. 246 КК України) відповідатимуть ще й за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі людини) КК України. За скоєне трьом підозрюваним загрожує довічне позбавлення волі.

Протиправну діяльність трьох осіб викрито працівниками Шосткинського районного управління поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *