У Шостці біля одного з кафе збиралися прихильники руху «ПВК Редан»

28 лютого правоохоронці отримали інформацію щодо можливого зібрання «ПВК Редан» о 16.00 біля одного з кафе в Шостці.

Про це проінформували у Шосткинському районному управлінні поліції, пише Шостка.інфо.

Повідомляється, що оперативно було направлено наряди поліції для патрулювання території біля закладу та і в інших місцях найбільшого скупчення молоді.

До вказаного часу дійсно почали збиратися підлітки. Прийшло близько 20 осіб. Аби попередити нещасні випадки правоохоронці відреагували та не допустили початок конфліктів.

УВАГА! Україною серед підлітків шириться небезпечний російський флешмоб

З неповнолітніми, їх батьками інспектори ювенальної поліції проводять профілактичні бесіди, інформують правоохоронці.

Нагадаємо, російські пропагандисти намагаються поширити субкультуру «ПВК Редан». Рух виник наприкінці лютого у рф. Вважається, що це не що інше, як інформаційно-психологічна операція (ІПСО) спецслужб росії.

Як повідомляють центральні ЗМІ, абревіатура руху «ПВК Редан» ніяк не пов’язана з військовою діяльністю, а назва виникла на тлі аніме-серіалу Hunter x Hunter, у сюжеті якого є злочинна організація «Геней Редан» з павуками на емблемі. В Україні подібні до російських зібрання підлітків вперше зафіксували 27 лютого. Нацполіція вже заблокувала 18 каналів та груп, які були створені для «розкручування» руху.

Повідомляють, що відбуваються сутички між двома субкультурами: «ПВК Редан» та так званими «АнтиРедан». Організатори створюють телеграм-канали та закликають молодих людей брати участь у масових бійках. Саме таким чином країна-агресорка намагається використати молодь, втягнувши молодих людей у дестабілізацію ситуації в Україні.

Нагадаємо, що під час воєнного стану масові зібрання заборонені. У випадку протиправних дій порушники притягуються до відповідальності.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *