У Сумах Держпродспоживслужба звернулась до правоохоронців: порушення карантинних обмежень під час проведення масових заходів

фото Марина Пильтяй

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області звернулось до правоохоронних органів за фактами грубого порушення карантинних обмежень під час проведення масових заходів

З початку березня поточного року в Україні реєструється стрімке погіршення епідемічної ситуації на коронавірусну інфекцію. Кількість активних хворих в обласному центрі складала 1565 осіб, що сягало 47% від кількості хворих в цілому по області (3350). За весь період реєстрації пандемічного розповсюдження хвороби в Сумах кількість лабораторно підтверджених випадків захворювання перевищила 24 тис.

Читати також: У Сумах жінка ледь не зарізала співмешканця

Сумська область та м. Суми за регламентованим ранжируванням перебувають в помаранчевій зоні. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. №1236 з 24 лютого 2021 р. на територіях, які відноситься до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, відповідно до якого забороняється проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 50 відсотків місць у кожному окремому залі та дотримання між особами фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра у разі проведення заходу із розміщенням осіб стоячи.

Незважаючи на погіршення епідемічної ситуації, Сумська міська влада не вживає жодних заходів, спрямованих на дотримання карантинних обмежень під час проведення масових заходів.

Читати також: На Сумщині заборонили продаж небезпечної дитячої іграшки

Так, на початку березня 2021 року в молодіжному центрі «Романтика» м. Суми, який перебуває у комунальній власності, відбувся масовий захід за участю більш ніж 100 осіб. Крім того, 13 березня 2021 року в легкоатлетичному манежі «СУмДУ» в м. Суми відбувся масовий захід – концерт Олі Полякової.

При цьому, як вбачається з наявної інформації у соціальних мережах, під час проведення зазначених заходів були грубо порушені карантинні обмеження щодо наповненості залів та дистанціонування, встановлені Постановою КМУ від 22.07.2020 № 641.

Міській владі про проведення вказаних заходів було відомо заздалегідь, однак жодних заходів для забезпечення дотримання протиепідемічних вимог під час їх проведення вжито не було.

Крім того, співробітником Головного управління, під час проведення концерту Олі Полякової 13.03.2021 був здійснений виклик співробітників нацполіції щодо порушення протиепідемічних вимог, однак жодних заходів, спрямованих на забезпечення безпеки присутніх під час концерту та відновлення громадського порядку вжито не було.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *