У Сумах хочуть почати масове тестування населення на COVID-19

На сесії Сумської міськради сьогодні, 21 жовтня, депутати проголосували за рішення «Про вжиття невідкладних заходів під час карантину щодо запобігання розповсюдженню на території Сумської міської територіальної громади  гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-Cov-2».

Цим рішенням депутати доручили міськвідділу охорони здоров’я терміново організувати масове тестування населення на COVID-19, для чого закупити за бюджетні кошти ще 8 імуноферментних аналізаторів і 3 нових ПЛР-лабораторії. У першу чергу треба провести тестування осіб, які перебувають в зоні високого ризику зараження (медпрацівники, провізори, вчителі, продавці супермаркетів, працівники АЗС і т.д.), а також організувати вільний доступ до тестування всім бажаючим.

Крім того, міський відділ охорони здоров’я має опрацювати питання збільшення кількості ліжкомісць для лікування хворих на коронавірусну інфекцію в медустановах на території Сумської міської ТГ.

А також терміново, до 26 жовтня, провести розрахунки і внести на розгляд міськради питання про виділення з міськбюджету коштів на повне забезпечення медпрацівників засобами індивідуального захисту; додаткове (до державного) щомісячне преміювання медпрацівників у розмірі посадового окладу; забезпечення лікарськими засобами всіх медустанов, які надають допомогу хворим з COVID-19, – як амбулаторним, так і стаціонарним.

Міський відділ здоров’я повинен буде щомісяця звітувати перед депутатським корпусом про виконання цього рішення, пише ВШ.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *