У Сумах мають оприлюднити карту захисних споруд і схему евакуації громади в разі надзвичайної ситуації

Очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО під час апаратної наради доручив начальнику відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення відкоригувати та оприлюднити карту захисних споруд і схему евакуації громади в разі надзвичайної ситуації.

«Головне, щоб люди знали, що їм робити під час відповідних надзвичайних ситуацій. Буду казати прямо, це можливо, і загроза війни, і загроза під час надзвичайних ситуацій техногенного характеру. Нам потрібно дооопрацювати і оприлюднити мапу-схему об’єктів укриття, бомбосховищ для населення з усією інформацією, яка може бути у публічному доступі, – зауважив Олександр Лисенко. – На сьогодні ситуацію в країні не можна назвати стабільною, бо триває війна на сході, і хоч зараз є інформація, що російські війська відведено від інших кордонів країни, населення повинно бути готове до захисту і оборони у будь-який час».

Також міський голова доручив начальнику відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Артуру ПЕТРОВУ відкоригувати мапу руху транспорту евакуації населення та громадян у випадку надзвичайної ситуації та оприлюднити її на офіційному Інформаційному порталі Сумської міської ради.

Безпосередньо під час апаратної наради Артур Петров проінформував стосовно готовності сил та засобів цивільного захисту Сумської міської територіальної громади.

Читати також: У Сумах авто поліції потрапило у ДТП (відео)

Так, за його словами, відповідно до плану основних заходів підготовки цивільного захисту територіальної громади на 2021 рік, затвердженого розпорядженням міського голови, з 19 квітня продовжується впровадження другого етапу будівництва міської автоматизованої системи централізованого оповіщення. На цей час вже змонтовано 12 блоків оповіщення, робота продовжується. Завершити монтаж планують цього тижня.

Минулого тижня, на ПАТ «Сумихімпром» відбулось навчання з організації заходів з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій. Були здійснені розрахунки необхідні для мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій чи наслідків витоку небезпечної хімічної речовини. Відбулось сім засідань комісії ТЕБ і НС.

Також проведено роботу по створенню у місті матеріального резерву.

Наразі триває робота з коригування плану евакуації населення, плану транспортного забезпечення з евакуації з урахуванням прогнозованих зон можливих аварій на хімічно небезпечних об’єктах міста. Міський пункт управління цивільного захисту підтримується у постійній готовності до роботи за призначенням.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *