У Сумах на місці колишньої автостоянки на Данила Галицького зводять будинок

У Сумах на місці колишньої автостоянки на Данила Галицького зводять будинок

Міське управління державного архітектурно-будівельного контролю звертатиметься в область, аби ті перевірили будівництво на вул. Данила Галицького. Про це розповів начальник управління Микола Зігуненко. Там збираються зводити будинок і розпочали перші роботи.

Рити котлован під фундамент на Данила Галицького, 68А почали наприкінці вересня, розповідає Світлана Стожок. Бачила, бо працює прибиральницею у сусідньому будинку.

“Я працюю тут уже шостий рік, і десь уже років п’ять як була тут паркова, тут машини ставили, була охорона. Потім десь за місяць зібралась паркова, поставили паркан і почалося будівництво”, — каже вона.

Автівки тут залишали з усіх сусідніх будинків, розповів мешканець одного з них Сергій Тарасенко, у тому числі й його син. Коли стоянку прибрали, у дворі накопичується надвечір пів сотні машин.

“Він там викупив. Ставив так, а потім під накриттям містове викупив. А потім раз — тихо і все. А хто там, що до чого”, — говорить він.

Замовник будівництва — “Сумська девелоперська компанія”. Містобудівні умови та обмеження вони отримали у квітні 2020 року, дозвіл на будівництво — 28 вересня 2021 року.

У Сумах на місці колишньої автостоянки на Данила Галицького зводять будинок

За словами начальника міського управління державного архітектурно-будівельного контролю, яке видавало дозвіл на роботи – мають звернення від людей про перевірку, яку провести не можуть.

“На сьогодні є звернення, ми його будемо переадресовувати в обласну інспекцію ДІАМу, бо у них тільки є повноваження перевіряти містобудівні умови та обмеження. Тому вони їх визначать на відповідність генеральному плану, на відповідність нормам ДБН. Якщо все добре, то будівництво буде продовжуватися”, — розповідає начальник міського управління державного архітектурно-будівельного контролю Микола Зігуненко.

За кадастровою картою земля тут — комунальна, в оренді з 2019 року до 2024-го. Її оформило товариство “УРСА-ТОРГ”, бо викупило майно на цій землі у попередніх користувачів. Тепер тут має бути будинок на 17 поверхів із підземним паркінгом. Якщо в ньому знайдуться вільні місця, їх продаватимуть, сказав директор компанії.

“Підземний паркінг, місця продаватимуться. Якщо не куплять усі люди, які купили квартири, можна буде придбати. Тобто, це ринок відкритий. Дитячі майданчики, велодоріжки, озеленення, ландшафтний дизайн, місця для вигулу собак – все це буде”, — зазначає директор ТОВ “Сумська девелоперська компанія” Віталій Ткаченко.

У Сумах на місці колишньої автостоянки на Данила Галицького зводять будинок

Як сказав Зігуненко, до обласного департаменту архітектури про перевірку об’єкта вони поки не звертались. Якщо знайдуть порушення, позиватимуться до суду про скасування повідомлення про початок робіт. За планом забудовника завершити об’єкт мають за два з половиною роки.

Суспільне

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *