У Сумах скоро запрацює фонтан, який був заарештований

У Сумах повертають на місце демонтоване обладнання фонтану на Театральній площі. Форсунки й труби зняли восени 2020 року. Узимку вони зберігались на території комунального підприємства “Міськсвітло”.

У грудні 2020 року обладнання арештували у рамках кримінального провадження, відкритого за статтями 28 та 364 Кримінального кодексу України, пише Суспільне.

За версією слідства, службові особи під час реконструкції Театральної площі завдали збитків міській громаді на близько 1 млн грн.

За інформацією СБУ, співробітники якого проводили обшуки в управлінні капітального будівництва міської ради, щоб вивести кошти, закуповували матеріали та техніку через фіктивні фірми. Самі ж будівельні роботи виконані з порушенням вимог законодавства, вважають в СБУ.

 Читати також: На Сумщині полковника поліції підозрюють у замаху на вбивство

Як розповів співробітник відділу комунікацій Нацполіції Сумщини Володимир Кузьменко, за клопотанням посадових осіб Сумської міської ради судом знятий арешт на обладнання з метою його використання. Саме слідство триває.

За словами начальника управління капітального будівництва Сумської міської ради Віталія Шилова, арешт зняли наприкінці квітня. Зараз проводять монтаж обладнання, далі його налаштовуватимуть.

Запускати фонтан планують поетапно – перша частина запрацює за три-чотири дні.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *