У Сумах Палац для дітей та юнацтва хочуть добудувати за кошти держбюджету

Управління освіти Сумської міської ради звернулося до планово-бюджетної депутатської комісії та департаменту фінансів міськради з проханням виділити з бюджету громади кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації з добудови будівлі Палацу для дітей та юнацтва (ПДЮ).

Як відомо, це один з найбільших та найстаріших закладів позашкільної освіти в Сумах, де є багато різних секцій та гуртків, проводяться масові заходи та конкурси, міські свята й фестивалі. За даними профільного управління, на сьогодні в ПДЮ займаються більше 4500 дітей та учнівської молоді.

Читати також: Обережно, тюбинг! На Сумщині під час катання з гірок майже щодня травмуються діти

Але частина будівлі ПДЮ, яка розташована в центральній історичній частині Сум, знаходиться в аварійному стані й фактично руйнується на очах у всього міста.

Мова йде про недобудовану велику актову залу на 500 глядацьких місць, яка призначена для проведення масштабних заходів із залученням великої кількості учасників та гостей. Її починали будувати в 1991 році, але встигли зробити тільки цегляну кладку та підвести комунікації, і в тому ж році будівництво законсервували.

За 30 років, які минули з того часу, бетонна стяжка оглядового балкону зруйнувалася, через затікання води руйнується цегляна кладка та зовнішнє оздоблення стін, у коридорах відшаровується штукатурка та псується електропроводка.

Читати також: На Сумщині намагалися пограбувати лікарняну аптеку (фото)

За даними управління освіти, на виготовлення проектно-кошторисної документації сьогодні потрібно 600 тис. грн. Вони просять виділити ці кошти з бюджету громади, щоб визначитись із обсягами робіт та їх вартістю. А наявність документації дасть можливість подати проект з добудови споруди на фінансування за рахунок державного бюджету.

Ваш Шанс

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *