У Сумах повертають тролейбусний маршрут, який не курсував містом майже рік

фото Суспільне Суми

У Сумах повернуть тролейбусний маршрут №14. Курсуватиме він у напрямку Героїв Крут-Аеропорт, пише Суспільне.Суми.

На кінцевій зупинці вулиці Героїв Крут об 11.00 людей — небагато. За словами містянки Ірини Яценко, найбільше їх збирається з 7.00 до 9.00. “Зранку дуже багато людей саме на зупинці. Десь 30 хвилин чекають”, — говорить вона.

“Потрібен, люди просять, будь ласка, хай ходять. Хоча б зранку і коли з роботи люди їдуть. Тоді дуже багато людей, то тоді можна”, — сказала сумчанка Віра Козлова.

14-й тролейбус курсував у Сумах із 1990 року. За 10 років маршрут закрили. У 2002 році поновили. У жовтні 2020 року його знов скасували, через брак водіїв. Наразі у комунального перевізника кермувальники для цього маршруту є, говорить начальниця служби руху КП “Електроавтотранс” Віра Ревенко.

Читати також: У Сумах через забудову БК «Федорченко» збираються перекривати вулицю Прокоф’єва

“Кількість водіїв у нас збільшилася. На сьогодні ми можемо його відновити. Планується для роботи на маршруті три тролейбуси, інтервал руху буде складати у часи пік 25-30 хвилин. Працюватиме із 6 до 22 години, але в міжпіковий та вечірній час працюватиме лише один тролейбус”, — розповіла вона.

У Сумах запрацює тролейбусний маршрут, який не курсував містом майже рік

За її словами, коло, за яким курсуватиме тролейбус, можна проїхати за 1,5 години. Точної дати повернення маршруту в “Електроавтотрансі” не називають. 31 травня начальник відділу транспорту Сергій Яковенко сказав: буде тролейбус №14 в місті за тиждень-два.

Про доцільність повернення цього маршруту у літній період ми запитали координатора громадського об’єднання “Сумська платформа реформ” Максима Корнієнка.

“Зараз альтернатива лише одна – маршрутка №3. Виїхати тут можливо тільки з кінцевої зупинки, вже на другий зупинці автобус не зупиняється. Тут ажіотаж наразі є на саме цей маршрут. Попит на тролейбус буде, але якщо це буде один-два тролейбуси, це буде аналог третього та четвертого тролейбусів, які курсують за великим рахунком для перевезення пільговиків”, — зазначив він.

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *