У Сумах припинено діяльність групи наркоторговців

Нет описания фото.

За належного процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури припинено діяльність групи наркоторговців, у яких вилучено понад 4 кг речовини рослинного походження та майже 500 г речовини, схожої на амфетамін (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, 25-річний житель м. Суми організував групу осіб, учасники якої займались незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин. Наркторговці створили канал в месенджері, через який отримували замовлення. Після оплати на картку замовнику висилали фото місця із «закладкою». Встановлено щонайменше 8 учасників групи, кожен з яких виконував свої функції – адміністрування каналу в месенджері, розфасовка наркотиків, «закладки» тощо.

Нет описания фото.

9 та 10 грудня 2020 року правоохоронці провели 11 санкціонованих обшуків у фігурантів кримінального провадження. У організатора та двох його спільників вилучено понад 4 кг речовини рослинного походження, схожої на канабіс та майже 500 г порошкоподібної речовини, схожої на амфетамін. Частина заборонених речовин вже була розфасована для «закладок». Наразі троє молодиків затримані в порядку ст. 208 КПК України.

Читати також: В Facebook произошел глобальный сбой. Мессенджнер работает с перебоями

Водночас досудове слідство триває, вирішується питання щодо притягнення до відповідальності іще 5 спільників затриманих, а також встановлюються канали надходження наркотичних засобів і психотропних речовин.

На изображении может находиться: еда

Протиправну діяльність групи припинено співробітниками Управління протидії наркозлочинності Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Сумської обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *