У Сумах продали на аукціоні корпуси колишнього заводу “Selmi”

Майно колишнього заводу електронних мікроскопів ВАТ “Selmi” продали на електронних торгах за 19 мільйонів гривень. Договір підписали 10 січня.

Корпуси заводу продавалися в межах справи про банкрутство підприємства, яку розглядав Господарський суд Сумської області.

Майно придбало підприємство “Луксор лімітед”, яке було єдиним учасником аукціону. Стартова ціна складала 16 мільйонів грн

У переліку майна, яке придбало підстриємство, – виробничі корпуси №3, 4, 5 та 6, у тому числі захисна споруда циільного захисту – підвал, розрахований на 2100 людей.

Що відомо про “Selmi”

Завод електронних мікроскопів був уведений в експлуатацію в Сумах в 1959 році. Основною його продукцією були електронні мікроскопи та мас-спектрометри. У 90-ті роки завод називався “Електрон”, а після приватизації у 1994 році – ВАТ “Selmi”.

З грудня 2001 року завод входив до складу російського підприємства “Електрохімічний завод”. У 2017 році підприємство було визнане банкрутом.

Що відомо про “Луксор лімітед”

ТОВ “Луксор лімітед”, яке придбало виробничі корпуси в Сумах, зареєстроване у 2005 році в Києві. Основний вид діяльності підприємства – надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

suspilne

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *