У Сумах продукція місцевого виробника була визнана як небезпечна

 

Інформуємо Вас, що фахівцями управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області постійно проводяться заходи державного контролю. Іноді в ході таких заходів в закладах роздрібної торгівлі, закладах громадського харчування, на підприємствах з переробки та виробництва харчових продуктів виявляється продукція та/або сировина з якої потім виготовляється харчова продукція вироблена на підприємствах які не зареєстровані, або не мають експлуатаційного дозволу тим самим порушували вимоги законодавства та отримували приписи, вилучалася продукція та несли інші збитки пов’язані з цим.

НАГАДАЄМО Тихий жах: На Сумщині напівфабрикати виробляли в гаражних спорудах

Отже, відповідно до п. 8 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) операторам ринку забороняється здійснювати обіг (будь-яка форма передачі незалежно від її здійснення на платній чи безоплатній основі) харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу відповідно до цього Закону, та/або використовувати такі харчові продукти у виробництві інших харчових продуктів.

Звертаємось до операторів ринку про необхідність внести до процедури вхідного контролю позицію стосовно перевірки підприємств, які постачають та виробляють сировину чи готову продукцію, на законність їх діяльності.

загрузка…

Також інформуємо, як споживачів так і суб’єктів господарювання, про те, що працівниками управління було виявлено виробництво напівфабрикатів заморожених, а саме: млинців з куркою, пельменів, вареників з вишнею, вареників з малиною, котлет курячих, котлет рибних, млинців з начинкою та багато інших напівфабрикатів в гаражах, на потужності, що не має експлуатаційного дозволу ФОП Бондаренка С.І., який здійснює свою діяльність за адресою: м. Суми, вул. Прокоф’єва, 7 а.

Даний виробник реалізовував цю продукцію як із свого магазину в «гаражах» так і через деякі магазини міста, при цьому дане підприємство працювало з порушенням вимог гігієни та виробляло продукцію яка забруднена хвороботворними мікроорганізмами (за результатами лабораторних досліджень).

Мер-контролер: У Сумах відновили реконструкцію на «Авангарді»

Також виявлялась реалізація м’яса та м’ясних продуктів в магазинчиках, кіосках та інше виробленого під «маркою» домашнє, а насправді вироблено на потужностях які не мають експлуатаційного дозволу та без проведення ветеринарно-санітарної експертизи. Вході лабораторних досліджень дана продукція була визнана як небезпечна та знищена.

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області звертається до мешканців області та операторів ринку з проханням повідомляти про факти виявлення реалізації продукції виробленої з порушенням вимог законодавства.

Джерело dpss

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *