У Сумах реконструкцію Театральної площі проектує фірма, яка спроектувала шкільний дах, що обвалився

Управління капітального будівництва та дорожнього господарстваСумської міської ради провело закупівлю робіт із виготовлення проектної документації реконструкції Театральної площі, порушивши законодавство у сфері державних закупівель та обравши сумнівного підрядника пише gromo.org.ua  7 квітня 2020 року процедуру було проведено без використання електронної системи.

У якості підрядника УКБ обрало компанію ТОВ «Бюро комплексного проектування «Архбудпроект», яка зголосилася виконати роботу за 367 тис. грн. 4 червня на рахунок підрядника було перераховано 295,9 тис. грн.

Компанія-підрядник працює на ринку архітектурних послуг від 2004 року. Одним із її засновників та беніфеціарів є Анатолій Єпіфанов – перший губернатор Сумської області, колишній ректор Української академії банківської справи, почесний громадянин м. Суми.

Однак ТОВ «БКП «Архбудпроект» цікаве не лише особистістю свого засновника.  У 2018 році компанія стала фігурантом кримінальної справи про руйнування під час буревію щойно відремонтованого даху у Миколаївській загальноосвітній школі Білопільського району. Саме ця компанія розробляла проектну документацію для реставрації злощасного даху, на ремонт якого було витрачено 1 млн. бюджетних гривень. Слідство за цією справою триває і досі.

При цьому договір на виконання робіт на момент написання цього матеріалу так і не був опублікований у системі прозоро. Хоча, відповідно до Закону України “Про публічні закупівлі”, замовник був зобов’язаний опублікувати договір з підрядником впродовж 2 днів з моменту його укладення. Оскільки договір не було опубліковано, громадськість не має змоги дізнатися строк виготовлення проєктної документації. А тим часом Управління капітального будівництва оголосило новий тендер, вже на самі роботи з реконструкції Театральної площі, оцінивши ці роботи у 37,6 млн. грн.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *