У Сумах тепловикам заплатять 300 млн. грн. компенсації з бюджету громади

До кінця опалювального сезону 2021-2022 рр. з міського бюджету треба буде виплатити тепловикам до 300 млн грн компенсації за різницю в тарифах. Про це розповів Суспільному міський голова Олександр Лисенко.

За його словами, до кінця 2021 року компенсація складе близько 34 млн грн для бюджетних установ. Перші платіжки почнуть надходити після 5 грудня.

 Читати також: Сумська міськрада виступила гарантом перед “Сумигаз” за борги Котельні північного промвузла

“За два тижні жовтня ми повинні сплатити “Сумитеплоенерго”, на території Ковпаківського мікрорайону з 3-го (листопада – ред.) починається опалювальний сезон – місяць по листопаду, тобто, 5 грудня отримають перші платіжки з відповідною компенсацією. Вони повинні їх отримати по нарахуванню по минулому року. А минулий рік – 4 грн/м³ газ, тому оцю всю компенсацію ми повинні надати з міського бюджету. По населенню менше, а по бюджетній сфері 16,8 грн/м³ газ. Ми планували десь 8-11 грн/м³. Десь 300 млн грн треба на компенсацію”, – розповів Лисенко.

З його слів, компенсаційні гроші місту не відшкодовуватимуть, оскільки бюджет не є дотаційним. Державна субвенція передбачена лише тим громадам, які мають незадовільний індекс податкової спроможності. Це передбачено у Меморандумі, який уклали 30 вересня між урядом, “НАК “Нафтогаз” і представниками місцевої влади.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *