У Сумах відкрили меморіальну дошку в пам’ять про легендарного комбрига Євгена Коростельова

У Сумах на честь загиблого Героя, полковника Збройних Сил України Євгена Коростельова відкрили меморіальну дошку в його рідній школі № 18.

Вшанувати командира 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади, який загинув від множинних вогнепальних осколкових поранень кінцівок у ході виконання бойового завдання, зібрались його рідні, близькі, побратими, представники міської та обласної влади й учні школи.

Від імені очільника Сум Олександра ЛИСЕНКА заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ висловив щирі слова співчуття родині офіцера з великої літери, та подякував гідним синам України за те, що чесно й героїчно нині виконують свій військовий обов’язок, оберігаючи мирний тил.

Читати також: Поліція Конотопщини оперативно затримала юнака, який скоїв грабіж

Нет описания фото.

«Шкода, що таких воістину світлих людей, як наш земляк Євген Коростельов, не повернути. Він був кращим з кращих – мужнім воїном, який понад усе любив життя, та присвятив його захисту рідної країни та народу. Ця меморіальна дошка – данина нашої пам’яті відданому сину України. Тому, чий героїчний подвиг залишиться у віках, хто став символом любові до своєї держави, на кого рівнятимуться учні цієї школи. Вічна пам’ять герою», – наголосив Станіслав Поляков.

Зі свого боку, батько військовика Володимир КОРОСТЕЛЬОВ закликав присутніх цінувати найдорожче – свою рідню, країну, та звичайно своє життя. Разом із тим, побажав школярам, аби ті ніколи не пізнали війни, а в Україні настав довгоочікуваний мир.

На изображении может находиться: 1 человек

Право відкрити меморіальну дошку Євгену Коростельову надали командиру 25-ої повітряно-десантної бригади та начальнику артилерії.

Опісля заупокійний молебень та освячення меморіальної дошки провели священники сумської єпархії ПЦУ на чолі з Архієпископом Сумським і Охтирським ПЦУ Мефодієм.

Завершили захід покладанням квітів та військовим салютом.

smr.gov.ua

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *