У Сумах загорівся Mercedes-Benz «Sprinter»

8 вересня о 16:41 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу мікроавтобуса Mercedes-Benz «Sprinter» на пров. Громадянському обласного центру. На гасіння направили черговий караул 1-ї державної пожежно-рятувальної частини.

По прибутті на місце виклику було встановлено, що вогонь охопив по всій площі транспортний засіб та перекинувся на гумові шини, що знаходилися поруч і дерев’яні елементи перекриття навісу під яким знаходився мікроавтобус.

Читати також: На Сумщині 72-річна велосипедистка попала під колеса авто

Також ускладнювало гасіння, те, що на відстані близько 1 м знаходився кисневий балон, а в багажному відділення банки з лакофарбовими матеріалами. Вогнеборці оперативно охолодили балон, тим самим запобігши небезпеці його вибуху та винесли кисневий балон в безпечне місце. 

Приборкання пожежі потребувало значної кількості води, тому автоцистерни довелося дозаправляти від пожежного гідранту, що знаходився в 1 км від місця загоряння. О 17:11 вогнеборці локалізували пожежу, запобігши подальшому поширенню вогню. А о 18:03, використавши близько 10 т води, загоряння повністю ліквідували. 

Всього на гасіння залучалося 12 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Читати також: На Сумщині винахідливому грабіжнику загрожує до 6 років позбавлення волі

Як було встановлено, пасажирсько-вантажний мікроавтобус Mercedes-Benz «Sprinter» знаходився на ремонті. Проводилися зварювальні роботи, у проміжку між якими і сталося загоряння. За попередніми даними, люди намагалися самотужки приборкати полум’я, проте не змогли. У цей час випадкові перехожі зателефонували до рятувальників.

Припустима причина пожежі, за попередніми висновками фахівців, порушення правил пожежної безпеки при проведенні зварювальних робіт.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *