У Сумах відбулися заходи з нагоди 76-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Сьогодні ми відзначаємо велике свято − День Перемоги у війні, яка чорним буреломом пройшла по нашій українській землі. Для України Друга світова війна – це національна трагедія. Адже наша країна втратила кожного п’ятого жителя. Із 40 мільйонів населення залишилося 27 мільйонів.

Тисячі міст, містечок, сіл і селищ було знищено. Все це стало наслідком віроломної політики нацизму. Ми з вами ніколи не забудемо жителів Нової Слободи, які 7 липня 1942 року були спалені заживо. 586 людей, серед яких були малі діти, люди похилого віку.

Наші діди та прадіди не мирились із режимом окупантів. Саме Сумщина була колискою партизанського руху. Від Путивля до Карпат партизанські загони наводили жах на нацистів. Можна багато називати героїв − уродженців Сумщини. Це зокрема, Іван Кожедуб, який здійснив більше 120 вильотів, збив 64 ворожих літаки. Павло Рибалко − легендарний маршал бронетанкових військ, який вніс великий вклад у форсування Дніпра. Це люди, які віддали свої життя заради перемоги.

«Ми не можемо сьогодні також не згадати тих бійців, які на Сході захищають цю перемогу, які не дають ворогові сплюндрувати нашу землю. Ми вічно пам’ятатимемо героїв минулого й будемо вдячні героям сучасності, – наголосив губернатор Сумщини Василь Хома. – Бажаю кожній родині Сумщини, щоб мирні весни дарували віру у світле майбутнє, нові здобутки і перемоги».

Читати також: Поліцейські на Сумщині проводять перевірку за фактом використання забороненої символіки

Очільник облдержадміністрації разом із представниками обласної та міської ради і громадськості поклав квіти до Меморіалу «Вічна Слава». Також відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника Скорботної матері, пам’ятника воїнам Війська Польського, пам’ятного знаку воїнам загиблим в зоні АТО/ООС та Меморіалу «Загиблим воїнам-інтернаціоналістам».

Сайт ОДА

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *