У Сумській облдержадміністрації визначено конкретні строки проведення інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів

Про це йшлося під час засідання регіональної комісії з інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності, що знаходяться на території територіальних громад Сумської області. Засідання відбулося за участю представників територіальних громад в режимі онлайн

Як повідомив перший заступник голови Тарас САВЧЕНКО, протягом найближчих чотирьох місяців необхідно проінвентаризувати об’єкти за трьома напрямками. Це водні об’єкти, лісові ресурси та об’єкти державної та комунальної власності, що знаходяться на території відповідних громад. По кожному із цих напрямків закріплені відповідальні департаменти та територіальні органи центральних органів виконавчої влади.

«Інвентаризація потрібна не заради інвентаризації, процес не заради процесу, – наголосив Тарас Савченко. – Ми повинні зрозуміти, якими активами володіють та розпоряджаються територіальні громади, які активи знаходяться на території нашого регіону та щоб ефективно їх використовувати з точки зору наповненості бюджетів громад».

Під час наради було озвучено методику процесу інвентаризації. Відповідальні за певні напрямки роботи працівники надали представникам територіальних громад роз’яснення щодо порядку проведення інвентаризації, відповідні форми для заповнення та оголосили терміни їх подання.

Зокрема, рекомендовано сільським, селищним, міським радам визначити відповідальних виконавців за підготовку інформації про об’єкти нерухомого комунального майна до 7 вересня 2021 року; створити комісію з інвентаризації водних об’єктів тергромад та комісію з проведення інвентаризації самозаліснених земель, що знаходяться на території громад, до 15 вересня 2021 року.

Читати також: На дитсадок у 12-му мікрорайоні потрібно ще 12 мільйонів

Також необхідно вжити заходів щодо проведення інвентаризації самозаліснених земель та надати інформацію про проведену роботу до 20 жовтня цього року; провести інвентаризацію об’єктів нерухомого комунального майна на підпорядкованих територіях та надати інформацію про об’єкти нерухомого комунального майна до 22 жовтня 2021 року; провести інвентаризацію ставків, озер у межах територіальних громад з виїздом на місця з підготовкою актів інвентаризації водних об’єктів за визначеною формою до 01 грудня цього року.

Довідково. Проведення наради зумовлене необхідністю чіткої організації виконання завдань, визначених пунктом 5 Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», введеного в дію Указом Президента України від 29 квітня 2021 року№180.

Відповідно при Сумській облдержадміністрації створена регіональна комісія з інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності, що знаходяться на території територіальних громад Сумської області (розпорядження голови Сумської облдержадміністрації № 546-ОД).

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *