У Сумській ОДА запевняють, що випадків коронавируса в області не зареєстровано

«НАРАЗІ НА ТЕРИТОРІЇ ОБЛАСТІ НЕМАЄ ВИПАДКІВ ЗАХВОРЮВАННЯ НА КОРОНАВІРУС. ТИМ НЕ МЕНШ, ВСІ СЛУЖБИ ГОТОВІ ДО ТАКИХ ВИКЛИКІВ»

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Іван  Боршош під час засідання тимчасової надзвичайної протиепідемічної комісії при облдержадміністрації.

В результаті цього засідання незрозумілим залишилося тільки одне. Якщо все добре, то чому сьогодні вранці все уникали відповідей на питання, які ставили журналісти?

«Відповідно до доручення Прем’єр-міністра України Олексія ГОНЧАРУКА в усіх областях утворені профільні робочі групи. Наразі на території області немає випадків захворювання на корона вірус та осіб з характерними симптомами. Тим не менш, всі відповідальні служби готові до таких викликів», – зазначив Іван БОРШОШ.

Це Суми, дитинко: депутати випадково узаконили незаконно збудований МАФ [su_button url=”https://www.odindoma.sumy.ua/news/ce-sumi-ditinko-deputati-vipadkovo-uzakonili-nezakonno-zbudovanyy-maf/” target=”blank” size=”4″]ЧИТАТИ[/su_button]

Як повідомила обласний інфекціоніст Ірина ТРОЦЬКА, наразі визначені опорні бази щодо можливої госпіталізації осіб з підозрою на коронавірусну інфекцію. Це Сумська міська і обласна дитячі лікарні, Сумська міська лікарня №4 і обласна інфекційна лікарні. Також подібні відділення визначені в усіх містах обласного значення.

Працюють в посиленому режимі профільні підрозділи облдержадміністрації, прикордонники, працівники Нацполіції, Держпродспоживслужби у Сумській області. Для усіх них спеціалісти галузі охорони здоров’я проводять навчання, як діяти у випадку виявлення ознак коронавірусу в людини.

Зокрема, за словами начальника Сумського прикордонного загону Миколи РОМАНЧУКА, в області створено спеціальну ситуаційну групу, до складу якої увійшли фахівці прикордонного контролю, охорони здоров’я. Ситуаційна група цілодобово відслідковує інформацію з пунктів пропуску. Прикордонники здійснюють температурний скринінг громадян, які в’їжджають в Україну. Також на пунктах контролю або перебуватиме карета швидкої допомоги, або буде визначене тимчасове місце перебування ймовірно інфікованих осіб.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області Віталій МОІСЕЄНКО додав, що управління разом з обласним Департаментом освіти і науки здійснюватиме роз’яснювальну роботу в школах та дитсадках.

Іван Боршош підкреслив, що координує це питання на Сумщині обласне управління охорони здоров’я спільно з Головним управлінням Держпродспоживслужби у Сумській області.

Сайт ОДА

Продовжуємо уважно слідкувати за розвитком подій

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *