Уряд встановив державне регулювання цін на час карантину

 

Уряд України до кінця карантину встановив державне регулювання цін на ряд товарів, які мають особливу соціальну значущість.

У список увійшли крупа гречана, цукор, пшеничне борошно вищого гатунку, макаронні вироби українського виробництва, пастеризоване молоко в плівці жирністю 2,5%, житньо-пшеничний хліб, яйця категорії С1, тушки курячі, мінеральна вода без газу, вершкове масло жирністю 72, 5%. У постанові також вказано ряд лікарських препаратів, антисептиків і засобів для дезінфекції, а також засобів індивідуального захисту.

На Сумщині стався нещасний випадок на будівництві

Згідно з проектом постанови пропонується запровадити декларування змін роздрібних цін у разі їх зміни від рівня на дату набуття чинності зазначеним рішенням. Зокрема, задекларувати підвищення цін у разі набуття чинності проектом постанови необхідно буде за 30 днів, якщо ціна підвищується на 15% і більше, за 15 днів – у разі підвищення на 10-15%, за три дні – в разі підвищення на 5-10%.

У пояснювальній записці до постанови зазначено, що документ покликаний “стабілізувати цінову ситуацію в період дії карантину”, введеного через пандемію. Постанова набирає чинності через десять днів після його офіційного опублікування.

alternatio.org

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *