Увага! На Сумщині очікується різке похолодання

Про це попереджає Управління ДСНС України у Сумській області

За прогнозом обласного Гідрометцентру, у зв’язку з вторгненням холодного арктичного повітря вдень 12 лютого на Сумщині очікується різке зниження температури повітря до 4-9 морозу

У період з 13 по 16 лютого зберігатиметься холодна погода. 13 лютого: вночі 12-17 морозу, вдень 10-15 морозу. 14 лютого: вночі 15-20 морозу, вдень 10-15 морозу. 15 лютого: вночі 17-22 морозу, місцями до 27 морозу, вдень 14-19 морозу. 16 лютого: вночі 23-28 морозу, вдень 14-19 морозу.

Читати також: На Сумщині будують два елеватори та олiйноекстракцiйний завод

У зв’язку з цим рятувальники закликають громадян для запобігання випадкам обмороження та переохолодження обмежити перебування на вулиці, а у період найбільших морозів, по можливості, залишитися вдома. Перед виходом на вулицю треба ретельно підбирати одяг – не вдягати тісний одяг та взуття, бо це сприяє зменшенню кровообігу.

Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Не виходьте на мороз без шапки, рукавичок та шарфу. У жодному разі не можна вживати алкоголь щоб зігрітись, навпаки це лише призведе до швидкого замерзання.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *