В Україні знову ввели загальнонаціональний карантин. Які обмеження діятимуть

В Україні повернули загальний карантин на всій території країни замість адаптивного, який діяв до цього. Поділу на різні зони епідеміологічної небезпеки більше не буде, натомість по всій країні діятиме загальний карантин із обмеженнями помаранчевої зони.

Таке рішення було прийняте на засіданні уряду учора, 11 листопада, за рекомендаціями МОЗ, і відповідні зміни внесені до постанови Кабміна №641, пише «Слово і діло»

За словами керівника МОЗ Максима Степанова, наразі в Україні будуть діяти наступні обмеження (у всіх областях): заборонені масові культурні, у тому числі концертні, спортивні, соціальні, релігійні, рекламні та інші заходи за участі більш ніж 20 людей. Якщо учасників більше 20-ти, організатор зобов’язаний забезпечити дотримання фізичної дистанції між ними не менш як півтора метра.

Проведення спортивних змагань дозволяється без глядачів і при умові щоденного контролю стану здоров’я учасників змагань.

Забороняється робота кінотеатрів і театрів з заповнюваністю більше 50%.

Забороняється діяльність музеїв, які не можуть забезпечити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна людина на 20 квадратних метрів.

Забороняється перевезення пасажирів громадським транспортом на міських, приміських, внутрішньо обласних та міжобласних маршрутах у кількості більше, ніж місць для сидіння.

Повністю забороняється проведення дискотек, робота нічних клубів і розважальних закладів, діяльність ресторанів, кафе, барів. Під забороною також діяльність закладів громадського харчування з організацією дозвілля. Забороняється робота закладів громадського харчування з 22.00 до 7.00 (окрім адресної доставки та роботи на виніс).

Крім того, в Україні буде діяти «час для пенсіонерів». Це означає, що їх будуть обслуговувати в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, закладах та установах сфери обслуговування з 10.00 до 12.00

Нагадаємо, що вчора Кабмін також прийняв рішення щодо введення на всій території України так званого карантину вихідного дня, коли протягом суботи та неділі буде зачинене все, крім продуктових магазинів, аптек, ветеринарних аптек, АЗС та банки.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *