Верховна Рада схвалила скасування переведення стрілок на “зимовий” і “літній” час

Верховна Рада прийняла за основу законопроект “Про обчислення часу в Україні”, який скасовує переведення стрілок годинників на “зимовий” або “літній” час.

Як передає БізнесЦензор , за ухвалення відповідного законопроекту №4201 у першому читанні проголосували 277 народних депутатів. Потім 247 нардепів підтримали пропозицію підготувати документ до голосування в остаточному читанні за скороченою процедурою.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, документом пропонується визначити правові засади встановлення одиниць часу, обчислення часу і відрегулювати відносини, що виникають при поширенні інформації про точному значенні часу і календарну дату в Україні.

Зокрема, законом запропоновано встановити, що на всій території України діє Київський час, яке відповідає другому часовому поясу в калі координованого часу України UTC (UA) +2.

Читати також: Поліція Сумщини розшукала неповнолітнього хлопця: збирався на заробітки до Польщі

Крім того, пропонується встановити, що “сезонний перехід часу на території України не здійснюється”.

Автори законопроекту вказують, що щорічне переведення стрілок годинника на одну годину вперед і назад викликає значне погіршення стану здоров’я громадян в період адаптації до “літнього” та “зимового” часу. Крім того, Європейський парламенту 26 березня 2019 року також ще підтримав ідею скасувати сезонне переведення годинників з 2021 року.

May be an image of текст «михайло ананченко 48 мин. проголосували в першому читанни за вдмну переходу на лтнi̇й час! якщо проголосуемо цлому единий час буде GMT +2 тобто час буде тi̇льки зимовий, протягом всього року 12 11 10 2 9 3 8 4 7 5 6»

Джерело biz.censor

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *