Вибори 2020: мер Тростянця заявив про можливий замах на нього

Міський голова Тростянецької ОТГ Юрій Бова вчора, 29 липня, на своїй сторінці у Facebook заявив про замах на його життя та початок замовної акції з дискредитації:

Триває досудове розслідування у справі замаху на життя міського голови Юрія Бови, яке готувалося в Тростянці. Саме тому біля міського голови перебувають два охоронці, які утримуються за рахунок державного бюджету.

Замах на життя міського голови вдалося правоохоронцям попередити, й тоді деякі “проросійськи налаштовані особи” вирішили діяти іншими методами, щоб дискредитувати міського голову Тростянецької громади й перешкодити його участі у місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.

Про це міський голова Юрій Бова особисто заявив сьогодні місцевим журналістам й громадським активістам, у тому числі й опозиційним до Тростянецької міської влади.
Всі вони зібралися сьогодні у стінах Тростянецької міської ради, щоб дізнатися про результати робочого візиту до міського голови Юрія Бови начальника сектору Управління стратегічних розслідувань у Сумській області ДСР НП України Євгена Мартиненка.

Озвучуючи підсумки проведених слідчих дій, міський голова Юрій Бова повідомив, що на нього складено 4 протоколи про скоєння адміністративних правопорушень. Мова йде про розміщення в газеті «Круглий двір» , співзасновником якої є Бова Р. А. – дружина міського голови, трьох оголошень Тростянецької міської ради, що стосуються земельних питань та питань комунального майна.

«Мене звинувачують в тому, що я особисто розмістив ці оголошення в газеті, до якої має відношення моя дружина, й не повідомив про це Національне агентство з питань запобігання корупції», – повідомив міський голова.

Юрій Анатолійович підкреслив, що з рішенням слідчого не погоджується, вини в своїх діях не вбачає, оскільки ні його дружина, ні він особисто, ні інші члени його родини не отримують жодної матеріальної вигоди, жодної гривні від діяльності газети «Круглий двір»! Прибутки редакції скромні. Їх вистачає лише на виплату заробітної плати, сплату податків, придбання паперу для друку видання. Редакція «Круглого двору» навіть не має власного транспорту.

Діюче законодавство зобов’язує органи місцевого самоврядування розміщувати оголошення, що стосуються їх діяльності, в друкованих виданнях. Рішенням сесії Тростянецької міської ради визначено для висвітлення діяльності Тростянецької міської ради газету «Круглий двір» з метою економічної доцільності, враховуючи нижчі розцінки, ніж в інших Тростянецьких газетах.

Рішенням сесії Тростянецької міської ради № 39 від 20.03.2015 р. визначено обласний щотижневик «Круглий двір» друкованим засобом масової інформації для висвітлення діяльності Тростянецької міської ради, її виконавчого комітету, апарату та інших структурних підрозділів.

Сектор Управління стратегічних розслідувань у Сумській області ДСР НП України не запрошував у Тростянецькій міській раді документи заздалегідь, слідчій працював сьогодні в кабінеті міського голови протягом кількох годин.

“Чому поспіхом усе робиться? Тому, що вибори скоро починаються!”, – прокоментував Юрій Анатолійович.

Сьогодні розпочалася кампанія з дискредитації мене, як міського голови! Вчиняють ці дії певні проросійськи налаштовані, особи, які прагнуть проросійського реваншу в Тростянці, деякі інші політичні сили – наголосив Юрій Бова, міський голова.

Крапку у цій справі поставить суд. А Юрій Анатолійович підкреслив, що він проти будь-яких корупційних схем у громаді, він – за відкритість і прозорість дій влади! Міський голова й надалі докладатиме усі можливі зусилля для викриття комерційних зловживань, які допускалися в Тростянецькому районі раніше.

sts.sumy.ua

Цікаво, що на думку мера Тростянця претензії, недоліки, тощо щодо його діяльності на посаді мера висловлюють тільки нібито якісь проросійські сили. Виходить що інші закривають на це очі?

Ви серйозно? Передвиборний PR і не більше

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *