“Віддайте наші гроші”. У Сумах колишні працівники заводу вийшли на мітинг до виконавчої служби

Колишні працівники Сумського машинобудівного заводу (раніше імені Фрунзе) 17-го грудня прийшли до будівлі виконавчої служби з вимогою виконати рішення суду по стягненню з СМНВО боргів по зарплаті, пише Суспільне.

Це вже другий подібний мітинг за останні два тижні. Як і минулого разу, участь взяли близько сотні людей.

Останні виплати боргів були у березні 2019 року, загалом підприємство заборгувало гроші чотирьом тисячам людей, повідомив адвокат Дмитро Супрун під час минулого мітингу.

мітинг

Люди скандували “Віддайте наші гроші”.

14-го грудня на сайті Сумської облдержадміністрації опублікували повідомлення про те, що “повністю погашено борги перед працівниками “Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання-Інжиніринг” (1,8 млн гривень) і також було зменшено заборгованість із заробітної плати перед працівниками АТ “Сумське НВО” (на 1,5 млн гривень), ТОВ “СМНВО” (на 184,6 тис гривень)”.

Читати також: На Сумщині затримали громадянина РФ, який намагався вивезти з України офіцерський морський кортик

Також в адміністрації повідомили, що майже 75% від загальної суми боргу по зарплатах діючих підприємств області складають борги АТ “Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання”, а саме 233,5 млн гривень. А по групі підприємств, що пов’язані з цим акціонерним підприємством, – це 81,5%, або 251,9 млн гривень.

мітинг