Віртуальні бджоли: “мільйонне” попередження від поліції Сумської області (відео)

Правоохоронці застерігають: шахраї чи не щодня вигадують різні схеми, аби тільки дістатися чужих статків. Тож будьте обачні, і не довіряйте незнайомим телефонним співрозмовникам, ким би вони не представлялись: поліцейськими, лікарями, банківськими працівниками чи ще кимось. Щойно мова заходить за гроші, які начебто потрібно комусь передати чи перерахувати, або за банківські картки чи рахунки – негайно кладіть слухавку!

Номінація «юнацький театр»: підтримай колективи Сумщини (відео)

Знайте – ви спілкуєтесь з шахраями. Подзвоніть на спецлінію поліції “102”  – оператор уточнить отриману вами від незнайомця інформацію, і в разі необхідності – подасть пораду, куди вам слід особисто звернутися. Також правцівники поліції настійливо радять громадянам нікому й ніколи не розголошувати дані своїх банківських карток. А при покупці товару через Інтернет – розраховуватися за покупку  тільки при її отриманні.

Черговою жертвою шахраїв на Шосткинщині став 35-річний житель райцентру. Чоловік перерахував передоплату за бджолосім’ї, і в результаті своєї довірливості втратив 7 тисяч гривень. 

В поліцію з заявою про шахрайство звернувся 35-річний житель Шостки. Чоловік розповів, що у березні цього року знайшов на відомому сайті оголошень цікаву пропозицію про продаж бджолопакетів. Він зв’язався з продавцем і йому запропонували за 2 500 гривень зареєструватися у реєстрі покупців. Він погодився та перерахував на вказаний номер банківської картки потрібну суму.

На початку квітня заявнику зателефонували та попросили перерахувати ще 4500 гривень передоплати – нібито потрібний товар йому вже відправляють. Чоловік виконав і цю умову.

Пройшло кілька тижнів, але замовленого житель Шостки так і не отримав, а продавець перестав виходити на зв’язок.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне проваджень за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Ведуться пошуки зловмисника.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням не надсилати передоплату за купуємий товар, а розраховуватись за нього під час отримання, попередньо перевіривши вміст посилки.

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *