З аграріями Тростянецького району вкотре обговорено питання недопущення отруєння бджіл

При голові Тростянецької райдержадміністрації проведено нараду з аграріями Тростянецького району, на якій було обговорено питання попередження потрави бджіл під час обробок полів засобами захисту рослин.

У заході взяли участь спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, Тростянецького районного управління, голова та члени спілки пасічників району, представники сільськогосподарських підприємств, спеціалісти відділів районної державної адміністрації.

До присутніх було доведено, які запобіжні заходи повинен здійснити виконавець робіт при застосуванні засобів захисту рослин, щоб уникнути отруєння бджіл, згідно Державних санітарних правил ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» та «Державних санітарних правил авіаційного застосування пестицидів і агрохімікатів у народному господарстві» ДСП 382-96, затверджених наказом МОЗ України від 18.12.1996 №382. Разом з тим, доведено вимоги Законів України «Про пестициди і агрохімікати», «Про захист рослин», «Про бджільництво».

У Сумах чоловік два дні пиячив і забув про свою дитину

Крім того, було роз’яснено порядок реєстрації пасік, як виробників сільськогосподарської продукції та як операторів ринку харчових продуктів, надано консультації з порядку дій в разі виявлення загибелі бджіл, фіксації та відшкодування збитків.

В ході обговорення було надано вичерпні відповіді на поставлені запитання з боку голови та членів спілки пасічників району, керівників сільськогосподарських підприємств.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *