За даними МОЗ: на Сумщині найкраще забезпечені лікарні в районах

Станом на 12 квітня на Сумщині 9 лікарень визначені опорними для надання допомоги хворим на COVID-19. Але стан їх забезпечення всім необхідним дуже різний.

За даними Міністерства охорони здоров’я на 11 квітня, лікарні Сумщини мали наступний рівень забезпечення:

На 100% забезпечені обладнанням Роменська, Тростянецька та Білопільська ЦРЛ. Найменші показники по забезпеченості обладнанням у Сумської міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди та у Сумського обласного шкірно-венерологічного диспансеру.

Позов до суду: Мішель Терещенко знову хоче стати мером Глухова

Що стосується забезпеченості кваліфікованим медичним персоналом, то тут навпаки – найвищий показник у дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди (понад 79%) та у Сумського обласного перинатального центру.

В опорних лікарнях налічується 58 апаратів ШВЛ (не вистачає ще 8), 2 кисневих генератори, 51 кисневий концентратор (дефіцит — 6) та 49 моніторів для пацієнтів (не вистачає ще 15). У 8 лікарнях є централізована система кисню.

Усього по області 82 медичні працівники працюють із COVID-19.

У Сумах одужав ще один пацієнт у якого був COVID-19

У реанімаційних відділеннях цих 9 лікарень доступно 43 місця, окремо доступно 257 інфекційних місць. Усього 14 місць зайнято госпіталізованими хворими на COVID-19. Загалом в 9 лікарнях є 1702 ліжка для хворих, з них вільних – 1303.

 

Більше інформації ТУТ

debaty

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *