За клопотанням слідчого та прокурора заступника голови Сумської обласної військової адміністрації відсторонено від займаної посади

Возможно, это изображение 5 человек и в помещении

За клопотанням слідчого та прокурора Сумської обласної прокуратури рішенням суду 8 лютого 2023 року заступника голови Сумської обласної військової адміністрації Олега Клименчукова відсторонено від займаної посади строком на два місяці.

Нагадуємо, що зазначений посадовець підозрюється в заволодінні коштами, призначеними на відбудову знищеної окупантами інфраструктури в м. Охтирка (ч. 5 ст. 191 КК України). Стосовно виконувача обов’язків директора Департаменту Сумської обласної військової адміністрації вирішується питання щодо відсторонення.

За даними слідства, посадовці Сумської обласної військової адміністрації у квітні 2022 року розробили схему розкрадання коштів, виділених Сумщині урядом на відновлення інфраструктури, пошкодженої внаслідок бойових дій. Зокрема, без відкритих тендерних торгів вони уклали договір на проведення будівельних робіт із підконтрольним Товариством з обмеженою відповідальністю. Після виконання ремонтних робіт у багатоквартирному житловому будинку в м. Охтирка, що був пошкоджений внаслідок обстрілів окупантів, директор товариства вніс у кошторисну документацію ціни на будматеріали, які в 2-3 рази перевищують ринкові. У такий спосіб посадовці разом із підрядником заволоділи бюджетними коштами.

Відповідно до висновків спеціалістів розмір матеріальної шкоди, заподіяної державі внаслідок злочинних дій підозрюваних, складає 1 млн 410 тис. грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Інформаційно: 08 лютого 2023 року на 14 год. 40 хв. призначений розгляд клопотання про відсторонення від займаної посади щодо іншого посадовця Сумської обласної державної адміністрації.

Пресслужба обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *