За минулу добу на Сумщині потонули двоє людей

Незважаючи на значне зниження температурних показників в останні дні на території Сумщини, люди продовжують активно проводити час на водоймах. Однак, не всі усвідомили, що такий відпочинок вимагає особливої ​​обережності.

Як наслідок, протягом доби на водних об’єктах області потонули 2 людини. Так 14 липня в 7:50 в Бурині з р. Чаша працівниками 2 Державної пожежно – рятувальної частини було піднято на поверхню тіло чоловіка 1967 року. Схожий випадок мав місце і в Липоводолинському районі, де в с. Слобідка працівники Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій підняли на поверхню тіло чоловіка 1962 року народження. Обставини цих подій з’ясовували правоохоронці.

Через негоду в Сумській області знеструмлено 57 населених пунктів

Рятувальники звертаються до громадян, для запобігання трагедій на водних об’єктах проявіть відповідальність і дотримуватись вимог безпеки. Пам’ятайте, що не можна купатися в незнайомих і необладнаних для цього місцях. Не слід заходити у воду після тривалого перебування на сонці, так як від різкого перепаду температур може стати погано навіть фізично здоровій людині. НЕ запливайте занадто далеко від берега але не пірнайте на велику глибину, де вода значно холодніше ніж на поверхні, оскільки людини може схопити судома.

Перебуваючи на водоймах відпочиваючим треба стежити один за одним, щоб в екстремальній ситуації встигнути вчасно надати необхідну допомогу. Ні в якому разі не заходити у воду в нетверезому стані і не дозволяти робити це іншим. Особливої ​​уваги потребують діти. Батькам і дорослим треба постійно не випускати їх з поля зору і роз’яснювати малюкам про небезпеку на водоймах. І головне, треба добре триматися на воді і навчити цьому дітей!

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *