За напад на поліцейського сумчанин проведе 3 роки у виправному центрі

Рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків).

Події трапилися у березні минулого року. Двоє працівників поліції, патрулюючи вулицею Героїв Крут у місті Суми, побачили як обвинувачений вигулює собаку бійцівської породи без повідка та намордника. Поліцейські зробили йому зауваження, зазначивши, що він порушує законодавство про вигул собак.

Чоловік не реагував на численні зауваження працівників правоохоронних органів, висловлювався на їхню адресу нецензурною лайкою та, розуміючи, що перед ним працівники патрульної поліції під час виконання ними службових обов’язків, наніс одному з них кілька ударів кулаком в область голови.

Читати також: У Сумах дві із чотирьох очисних споруд модернізують за кредитні гроші

Вироком Зарічного районного суду м. Суми сумчанина було визнано винним у вчиненні інкримінованого йому злочину і засуджено до 3 років обмеження волі. Не погодившись з таким рішенням місцевого суду, сторона захисту подала до Сумського апеляційного суду апеляційну скаргу. Захисник обвинуваченого зазначав, що міра покарання є необґрунтовано жорсткою і суд безпричинно не застосував до обвинувачення положення частини 1 статті 75 КК України (Звільнення від відбування покарання з випробуванням).

Розглянувши матеріали кримінального провадження, колегія суддів апеляційного суду залишила без змін вирок суду першої інстанції, зазначивши, що призначаючи обвинуваченому покарання у виді 3 років обмеження волі суд першої інстанції врахував дані про особу, ступінь тяжкості вчиненого злочину та обставини його вчинення, які впливають на ступінь відповідальності. Тож призначене покарання відповідає вимогам статей 50, 65 КК України, є необхідним та достатнім для виправлення обвинуваченого та попередження вчинення ним нових злочинів.

Сумський апеляційний суд

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *