За півроку на Сумщині усиновлено 14 дітей

За інформацією обласної служби у справах дітей, цього року 3 дітей усиновлено із центрів соціально-психологічної реабілітації, 4 – із закладів інституційного догляду та виховання дітей, 7 – із сімей опікунів та прийомних сімей

«І для нас, і для дитини, перш за все, дуже  важливо, щоб вона виховувалася, зростала та розвивалась у родинній атмосфері, у любові, турботі та безпеці», – зазначив начальник обласної служби у справах дітей Юрій КАЛІНОВСЬКИЙ.

Наразі в області функціонує 30 дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), в них 199 дітей та 144 прийомні сім’ї (ПС), в них 275 дітей. Протягом 6 місяців поточного року на Сумщині створено 1 ДБСТ та 4 ПС.

Злочинна організація незаконно збула чотири тонни пороху з казенного підприємства

Так, кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які взяті на облік службами у справах дітей, перебуває 2054 дитини. З них під опікою/піклуванням перебуває 1432 статусні дитини. Всього протягом І півріччя 2020 року призначено опіку/піклування над 105 дітьми.

За підсумками І півріччя 2020 року послугами патронату скористалося 15 дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах .Після закінчення терміну перебування в патронатній сім’ї: 8 – повернуто в біологічну сім’ю; 1 – влаштовано у прийомну сім’ю; 5 – продовжують перебувати в патронаті; 1 – повторне влаштування.

На кінець півріччя поточного року у сім’ях патронатних вихователів перебуває 5 дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

ОДА

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *