За збитки у 12 мільйонів – штраф 17 тисяч: у Сумах суд виніс рішення у справі про стихійне звалище медвідходів

Як повідомляє Зарічний районний суд м. Суми, обласна прокуратура уклала угоду про визнання винуватості із представником фірми, яка завезла на територію Сум декілька тонн  небезпечних медичних відходів і влаштувала стихійне звалище.

Нагадаємо, що Держекоінспекція оцінила збитки від забрудення території громади завезеними відходами у 12 млн. грн. 

6 серпня 2021 року судом визнано винуватим заступника директора ТОВ за ч.1 ст. 325 КК України і призначено йому покарання у виді штрафу у розмірі 17 000 грн.

За матеріалами справи, обвинувачений, діючи без ліцензії на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами, на території орендованих нежитлових приміщень у м. Суми зберігав та спалював небезпечні медичні відходи, в тому числі використані шприци, голки, крапельниці, пробірки, використані тести на COVID-19. Допущенні обвинуваченим порушення могли спричинити поширення інфекційних захворювань та несуть потенційний ризик для здоров`я та життя людей.

 Читати також: Підозрюваного у розбійному нападі на кредитну установу в Сумах взяли під варту без права на заставу

30.07.2021 між прокурором та обвинуваченим було укладено угоду про визнання винуватості, відповідно до якої громадянин П. визнав свою винуватість у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення в повному обсязі. При цьому, сторони погодились на призначення покарання обвинуваченому за ч. 1 ст. 325 КК України у виді штрафу у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17000,00 грн.

Під час підготовчого судового засідання обвинувачений пояснив, що уклав угоду добровільно, йому зрозумілі права, наслідки укладення такої угоди, характер обвинувачення та покарання, яке буде призначене на підставі угоди.

 Читати також: Легенди не вмирають: у Сумах з’явився мурал із зображенням Курта Кобейна

Суд, вивчивши угоду про визнання винуватості між обвинуваченим та прокурором, дійшов висновку, що зазначена угода не суперечить вимогам КПК України, умови угоди відповідають інтересам суспільства, не порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб, відсутні дані щодо неможливості виконання обвинуваченим взятих на себе обов’язків.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів.

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *