“Закінчились гроші” – у Сумах зупинили ремонт прибудинкових територій

У дворі багатоповерхівок на Ковпака в Сумах через нестачу грошей зупинили ремонт прибудинкових територій. Всього по місту 5 таких об’єктів, повідомив начальник міського управління капітального будівництва Віталій Шилов.

Ремонтувати двір біля будинків №41 та 43 на Ковпака почали 9 червня. За словами місцевої мешканки Людмили Доценко, будівельники працювали місяць. За цей час зробили тротуари, підходи до під’їздів та уклали паркувальні місця щебенем. Потім бригада поїхала.

“Була проєктна документація, посередині доріжка, з тієї сторони спортивний комплекс, дитячий майданчик. Там і красиві дитячі гойдалки – все сюди повинні завезти. І що воно таке трапилося, чому все зупинилося, ми нічого не знаємо”, – говорить жінка.

“Хотілося б, щоб слова не розходились с ділом. Нам обіцяли зробити у цьому році, хай зроблять. А так порозривали усе як кроти, тепер не проїхати, грязюка всюди, пилюка”, – говорить мешканець будинку №41 Ігор Панасенко.

"Закінчились гроші" - у Сумах зупинили ремонт прибудинкових територій

“Ось уже, напевно, півтора місяця нікого немає. Я лист писала, ми спілкувалися. Коротко кажучи, немає фінансування.Треба було не починати, от зробили ось це, вистачило грошей, а далі ще 10 років або 20 років чекати будемо”, – говорить ще одна мешканка цього ж будинку, Світлана Соловйова.

Читатати також: 29 серпня – вшанування пам’яті захисників України

Ремонти почали та зупинили ще на трьох об’єктах, сказав телефоном начальник міського управління капітального будівництва Віталій Шилов, бо мали 60% грошей від потреби. Він звертався до голови бюджетної комісії і просив додатково 25 млн грн на капремонт прибудинкових територій. Йшлося про 29 об’єктів. Серед яких також були Ковпака, 41 та 43.

"Закінчились гроші" - у Сумах зупинили ремонт прибудинкових територій

Роботи тут виконувало товариство “Зеніт-Брук”. Договір із ним уклали по цим двом об’єктам три місяці тому майже на 3 млн 400 тис. грн. Всього цьогоріч управління капітального будівництва з фірмою підписали угод на понад 19 млн грн.

"Закінчились гроші" - у Сумах зупинили ремонт прибудинкових територій

Зараз Віталій Шилов за кордоном. Він сказав, що на наступній сесії міськради, яку запланували на 15 вересня, депутати мають голосувати за виділення грошей на завершення ремонтів. Зараз, за його словами, закінчили близько 40 таких об’єктів. Скільки зможуть зробити ще, сказав посадовець, залежатиме від фінансування.

suspilne

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *