Залишені на узбіччі автівки на Сумщині заважають прибирати дороги від снігу – Шляхрембуд

фото Артем Михайлов

Автівки, залишені господарями на узбіччі дороги взимку заважають снігоприбиральній техніці та створюють аварійні ситуації. Про це говорять у комунальному підприємстві “Шляхрембуд”. Одне з таких авто понад тиждень стоїть біля перехрестя вулиць Петропавлівської та Богдана Хмельницького у Сумах.

У снігу та з малюнками на склі – такий вигляд має сьогодні автівка, залишена господарем біля перехрестя на Петропавлівській. Поруч – зупинка громадського транспорту.

“Вона дійсно заважає, тому що, по-перше, в зоні перехрестя припаркована, по-друге, вона заважає спецтехніці очищувати дороги міста від снігу”, – говорить начальник шляхоексплуатаційної дільниці КП “Шляхрембуд” Олег Скрипка.

Журналісти сповістили про цю ситуацію службу 102 ще п’ять днів тому. Патрульні розшукали власника та через технічну несправність авто не можуть прибрати. За документами машина належить харків’янину та він повідомив патрульним, що авто продав мешканцю Сум.

Олег Сологуб, речник патрульної поліції Сумщини

“Ми встановили нового власника. Він повідомив, що рухався на вулиці Петропавлівській і в автомобіля сталась технічна несправність. Самостійно забрати даний автомобіль з вулиці Петропавлівської йому не вдалося і він навіть телефонував, щоб забрати його на евакуаторі, та оскільки він розміщений, з такими технічними несправностями, вони не можуть його забрати”, – розповів речник патрульної поліції Сумщини Олег Сологуб

З голо слів, штрафувати власника авто не будуть, адже зупинився він там не навмисно. А також пообіцяв протягом найближчих двох днів прибрати авто з перехрестя.

Читати також: На Сумщині активісти пригрозили судді повісити його або викинути у вікно

За словами начальника шляхо-експлуатаційної дільниці “Шляхрембуду” подібні ситуації, коли авто залишають на узбіччі та заважають снігоприбиральній техніці частіше зустрічаються на таких вулицях Сум:

Покровська, Перекопська, Г.Кондратьєва, Серпнева, Охтирська, Інтернаціоналістів.

“Паркуючи авто на узбіччі дороги, ви заважаєте очищати дороги у зимовий період, особливо в темну пору доби. По-перше, спецтехніка не може очистити сніг до краю проїзної частини, а коли водій виходить, бачить, що волок снігу навколо його машини. Далі він від’їжджає і передніми та задніми колесами витягує цей сніг на середину дороги”, – говорить начальник шляхоексплуатаційної дільниці КП “Шляхрембуд” Олег Скрипка.

Згідно з правилами дорожнього руху заборонено зупинятися на перехрестях та ближче 10-ти метрів від краю перехрещуваної проїзної частини. Адміністративним кодексом такі порушення караються штрафом у розмірі 255 гривень. За порушення правил зупинки чи стоянки, повідомив Олег Сологуб, патрульні минулого року склади близько 500 адмінматеріалів.

suspilne.media

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *