Завдяки СБУ та прокуратурі Сумської області учасник терористичної організації ДНР отримав 8 років позбавлення волі

Возможно, это изображение (3 человека, автомобиль, на открытом воздухе и текст «сбу служба безпеки украйни»)

СБУ проводить системну роботу із викриття та притягнення до кримінальної відповідальності учасників незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР». За матеріалами української контррозвідки до 8 років ув’язнення засуджено командира спецпідрозділу бойовиків.

Зловмисник забезпечував особисту охорону ватажків ОРДЛО та їхніх російських «кураторів».

Крім того, він супроводжував переміщення військової техніки ворожих угруповань для участі у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

Співробітники СБУ затримали зловмисника у 2017 році на спробі в’їзду в Україну з території РФ.

За даними слідства, зловмисником є мешканець Одеси, який у 2014 році виїхав в Донецьк і добровільно приєднався до лав незаконних збройних формувань так званої «ДНР». Там він входив до складу спецпідрозділу бойовиків. Потім його призначили «керівником розвідки», а згодом – командиром ворожого угруповання.

Суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Возможно, это изображение (2 человека, люди стоят, автомобиль, дорога и текст «сбу служба безпеки украйни»)

Вирок суду набуває законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку не було подано.

Досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Сумській області за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури.

Прокурор у суді довів, що обвинувачений у 2014 році добровільно поїхав у м. Донецьк та брав участь у злочинній діяльності терористичної організації «Донецька народна республіка». Зокрема, там йому було присвоєно військове звання лейтенант, нагороджено медаллю «За боевые заслуги». Більш того, обвинувачений був призначений на посаду командира відділення спецпідрозділу, серед іншого він особисто супроводжував військову техніку та був охоронцем одного з керівників незаконного формування.

У суді обвинувачений вину свою визнав частково, зізнався, що він близько 2,5 років був військовослужбовцем «Донецької народної республіки», однак не визнав, що брав участь у терористичній організації. Попри позицію обвинуваченого, його вину доведено зібраними доказами. На вирок суду він чекав за гратами.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *