Завершують капремонт і завозять обладнання. У Сумах має запрацювати відділення невідкладної допомоги

У Сумах на 20-років Перемоги, 13 має запрацювати відділення невідкладної допомоги. Будують його на базі Центральної міської лікарні. Зараз там завершують капітальний ремонт й завозять обладнання, – пише Суспільне.

Раніше тут було приймальне відділення і кардіологія. Тепер — відділення невідкладної допомоги.

“Щоб були ліжка, щоб це було швидко, якісно, і щоб в одному місці всі служби були сконцентровані, всі кабінети, всі необхідні обстеження. Кожна хвилина – це життя людини, її здоров’я”, — каже завідувач приймального відділення Валерій Крівцов.

Мають його устаткувати діагностичним обладнанням, частина вже є: воно лежить в упаковці. Закупили, зокрема, комп’ютерний томограф та ангіограф. Також тут планують — лабораторію та реанімаційні палати.

Читати також: На Сумщині викрили трьох чоловіків у незаконному заволодінні транспортними засобами

“Хворий після того, як потрапляє у відділення невідкладної допомоги, повністю обстежується і зі встановленим діагнозом, із стабілізацією стану цього хворого, якщо він у критичному стані, відповідно буде направлений у профільне відділення”, — розповідає директорка Центральної міської лікарні Валентина Домінас.

Завершують капремонт і завозять обладнання. У Сумах має запрацювати відділення невідкладної допомоги

Реконструкцію роблять у рамках програми “Велике будівництво”. З держбюджету на це відділення отримали 7,5 млн грн. Місто на 333 тис. грн профінансувало проєктно-кошторисну документацію. Почали роботи у жовтні 2020 року. Усього мали вкластись у понад 8 млн грн. Нині з’ясували: грошей не вистачає.

“У процесі робіт з’ясувалося, що потрібні додаткові роботи. Так, як там буде поставлено нове обладнання і для цього треба більше робіт проводити, ніж було заплановано. Проведено корегування проєктно-кошторисної документації і здійснено дозакупівлі”, — сказав керівник апарату ОДА Ігор Кальченко.

Завершують капремонт і завозять обладнання. У Сумах має запрацювати відділення невідкладної допомоги

Замовник робіт – обласний департамент капітального будівництва. Виконавець – фірма “Тірада”. Зв’язатися з директором нам не вдалося. А за адресою, де вона зареєстрована, — жодних розпізнавальних знаків. На Прокоф’єва, 14 — дві будівлі. Одна з них — станція технічного обслуговування та інше підприємство, яке ремонтує комп’ютери. Жодної вивіски з назвою ТОВ “Тірада” немає.

Минулої середи Сумська міська рада проголосувала за додаткові два мільйони гривень на відділення невідкладної допомоги. За словами Володимира Басанця, який розробляв проєктно-кошторисну документацію для об’єкта, під час підготовки проєкту не врахували криві стіни, змінювалося також призначення деяких приміщень та покриття для заїзду швидкої: з асфальту — на бетон.

За програмою “Велике будівництво” на Сумщині також капітально ремонтують приймальні відділення у 5-ти районних лікарнях: у Конотопі, Охтирці, Ромнах і Шостці та обласній лікарні. Загальна вартість цих робіт – майже 87 млн грн.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *