“Жоден батальйон тероборони, жодна людина не здалась ворогу” – Дмитро Живицький

Вночі 26 лютого голова військової адміністрації Дмитро Живицький звітував про те, як минула доба на Сумщині.

За словами Дмитра Живицького, в містах області ситуація спокійна, але вони оточені ворогом. Будуть патрулі тероборони. Їхня задача – зберегти майно громадян, які евакуювалися. Не допустити мародерства.

Задача обласної влади – забезпечити роботу медичної системи та ДСНС максимально зберегти життя і здоров’я мешканців Сумщини.

За словами Живицького, навколо багатьох міст області стоять гради та артилерійські установки. “Охтирка дала, напевно, найпотужнішу відсіч ворогові.” Бої в Сумах бої були з бригадою тероборони, а в Охтирці була знищена техніка ворога і ворог був вигнаний з міста. Навколо міста були встановлені системи залпового вогню.

Ситуація по Конотопу була не досить стабільною. Російська 58 бригада, яка знаходилась і дислокувалась в Конотопі, відійшла з Сумської області. Там зараз війська територіальної оборони та поліція. Відбувається в`їзд-виїзд в обидва боки міста, немає виїзду лише в бік Бочечківської громади. Там ворог влаштував блок-пост.

“Хочу зазначити, що і територіальна оборона, і прості мешканці налаштовані дуже патріотично, налаштовані дати відсіч ворогу. Бажаючих вступити в ТРО більше, ніж є можливостей їх прийняти. Жоден батальйон ТРО, жодна людина не здалась ворогу.”.

У Шосткинському районі було захоплено в полон 26 прикордонників, в лікарнях є поранені військові Росії, яким надається допомога.

suspilne

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *