Чи почують сумських студентів? Навіщо “вбивають” лікарські спеціальності?

Особисто я з великою повагою ставлюсь до людей, які пам’ятають про те, що вони громадяни своєї країни і не можуть сидіти склавши руки, коли чиїсь рішення обмежують їх права. До того ж,  мова йде про професії, від яких залежить життя та здоров’я людини.

Вже сьогодні ми зіткнулись з тим, що сімейний лікар, скажімо лор або терапевт за фахом, заявляє, що у пацієнта алергія і виписує відповідні ліки. Але в підсумку виявляється, що він помилився.

Призначений курс лікування пройдено, а результату немає. Потім вже і алерголог підтвердив, що алергії у пацієнта взагалі не було, а захворювання прогресувало через помилку лікаря, який помилився, призначивши лікування без консультації профільного спеціаліста. Таких прикладів вагон по Сумській області. Але причина в тому, що профільних фахівців мало. А тих, кому б сумчани довіряли і зовсім одиниці, тому під їх кабінетами величезна черга.

І в цей час хтось там, в кабінеті міністерства вирішив, що потрібно зробити універсального «солдата» лікаря. Як в тому анекдоті про стоматолога-гінеколога.

Новина за 7 листопада м.Суми

Понад 40 студентів-медиків мітингували на площі Незалежності у Сумах. Вимагали переглянути зміни у законодавстві, щодо зарахування до інтернатури, які мають вступити в дію з січня наступного року.

«Говорять, що буде скорочення місць, що не усі випускники цього року зможуть отримати робочі місця, що нас не задовольняє, бо є контрактники і бюджетники, що платять великі гроші за навчання. Інтернатуру хочуть збільшити для терапевтичних галузей, у цьому немає сенсу, бо уже скільки років терапевтичні спеціальності вивчали 2 роки і це було цілком задовільноТакож зменшили кількість спеціальностей і є такі важливі спеціальності як неврологія, травматологія, які втиснули у іншу спеціальність, хоча це важливі спеціальності, які треба вивчати окремо»,- каже Діана Іщук, студентка медичного факультету.

Вимоги студентів вийшла слухати начальниця відділу управління охорони здоров`я Сумської облдержадміністрації Наталія Федорняк: 

«Я зрозуміла вас, я донесу ваші вимоги своєму керівництву».

Студенти збиратимуть підписи для того, щоб викласти свої вимоги до обласної адміністрації та Міністерства охорони здоров`я України.  На такі ж мітинги вийшли студенти Запоріжжя, Харкова, Тернополя, та Івано-Франківська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ НА СУМЩИНІ СТРІМКО ЗМЕНШУЄТЬСЯ КІЛЬКІСТЬ НАСЕЛЕННЯ

І хоча є сумчани, які проти акцій і протестів, але я твердо переконаний, студенти -молодці. І я сподіваюсь, що вони не здадуться, поки їх не почують слуги народу і не переглянуть своє рішення.

Погано тільки одне в цій історії. Що тільки 40 студентів прийшло на акцію. Іншим все одно?

Використано новину с зайту ЮА:Суми