Суд заарештував майно сумського судді Миколи Шершака

Суд заарештував три земельні ділянки, житловий будинок і автомобіль Nissan X-Trail, що належать підозрюваному Національним антикорупційним бюро і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою судді Зарічного районного суду міста Суми Миколі Шершаку.

Такі рішення 14 листопада прийняв Вищий антикорупційний суд.

Як відомо, 7 листопада суддю Шершака викрили в отриманні 2000 доларів неправомірної вигоди. За даними слідства, суддя попросив надати неправомірну вигоду громадянину за винесення рішення про непритягнення його до адміністративної відповідальності.

У рішенні вказується, що в Зарічний райсуд Сум надійшов адміністративний протокол про притягнення до відповідальності Віталія Шутько за керування автомобілем в нетверезому стані. Після чого суддя Шершак нібито попросив у Шутько гроші за непритягнення його до відповідальності в цій адміністративній справі, а також ще в одній аналогічій, яка має надійти до суду з Голосіївського райсуду Києва.

ПОЛІЦІЯ ПОМІСТИЛА ПІД ВАРТУ ЖІНКУ, ЩО ЛЕДВЕ НЕ ВБИЛА СВОГО СПІВМЕШКАНЦЯ

6 листопада, за даними слідства, ці гроші були суддею отримані. 1700 доларів детективи знайшли в будинку судді Шершака, а ще 300 доларів під час його особистого огляду. З метою забезпечення можливої ​​спецконфіскаціі майна підозрюваного судді Шершака детектив і прокурор просили суд накласти арешт на його майно, зокрема: 4 земельні ділянки, житловий будинок і автомобіль Nissan X-Trail. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково, заарештувавши 3 земельних ділянки, авто і будинок.

Також детектив і прокурор просили накласти арешт на речові докази, а саме скляну банку з-під зеленого горошку і систему відеофіксації прибудинкової території судді Шершака. Суддя це клопотання також задовольнив.

slovoidilo.ua