Затримка коштів на пільги та субсидії: гроші вже надходять на рахунки

В останні кілька днів мешканці Сумщини стурбовані відсутністю надходження соціальної допомоги: дитячі виплати, субсидії тощо. Як ми дізналися, немає приводу для занепокоєння. У січні практично щороку через святкові дні трохи зсувається термін виплат.

Міністерством соціальної політики на початку тижня вже профінансовано регіональні органи соціального захисту населення відповідно до поданих заявок щодо потреби у коштах для виплати деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення, пільг і житлових субсидій за січень 2021 року з подальшим спрямуванням коштів на рахунки одержувачів, відкриті в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти АТ “Укрпошта”.

В Департаменті соцзахисту Сумської ОДА також повідомляють, що гроші надійдуть на банківські рахунки в найближчі два дні.

Таким чином, найближчим часом кошти за січень (субсидіантам за грудень) надійдуть на рахунки всіх отримувачів.

Cтаном на 1 січня 2021 року в Україні житлову субсидію отримує понад 3,1 млн домогосподарств. Ще майже 1,8 млн сімей користується пільгами при оплаті житлово-комунальних послуг.

Читати також: Поліція Конотопщини задокументувала факт незаконного перевезення деревини

У державному бюджеті на 2021 рік видатки на виплату житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних і передбачені у сумі 36,6 млрд гривень, що на 1,5% менше, ніж у 2020 році.

Повідомляє Мінсоцполітики

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *